Okategoriserade

Föreviga gravidmagen i gips!

Idag har jag & min sambo förevigat gravidmagen med en gipsmage! Det var riktigt skoj! Min kille var inte alls taggad när vi började men efter att vi hade börjat så kom hans konstnärliga sida fram och han gick verkligen in för skulpterandet!

Här har ni resultatet:

20130226-192325.jpg

Vi köpte våra gipsbindor på Apoteket. Ett sånt här paket som innehåller 6 rullar räckte gott och väl till min mage:

20130226-191854.jpg

Vi köpte två paket ifall att det inte skulle räcka men det räckte med ett. Vi får se sen när det har torkat, då kanske jag vill förstärka nånstans så då kanske paket två går åt också 🙂 Jag tänkte lacka/måla magen i vitt så att de håller bättre och sätta ett litet blått band med rosett under brösten. Sen ska den här fina magen få pryda en av våra väggar här hemma.

Så här gjorde vi:
Vi började med att rulla in mig i plastfolie hela vägen från rumpan upp till brösten. Det rann ganska mycket gips så jag hade bara trosor på mig som var skyddade av plastfolien. Det var lite svårt att få plastfolien att ligga om brösten utan att påverka bröstens form. Vi lyckades sådär med detta. Plastfolien blev lite sträckt mellan brösten.

Gipset var jättenkelt att lägga på. Vi klippte till remsorna innan för att det skulle gå lite snabbare. Bitarna klippte jag i lite olika storlekar, lite som jag tyckte och sen klippte Jair ändå till vissa bitar innan han doppade dom i vattnet. Vi använde nästan ljummet vatten. Det stod på paketet att man skulle använda mellan 20-25 grader och annars stelnade det snabbare. Vi hade ingen termometer men vi tyckte att det var rätt bra om det stelnade lite snabbare så vi använde nästan ljummet.

Vi la mycket gips på kanterna för att de skulle bli starka så att vi kan hänga upp magen sen och på slutet hade vi lagt ganska jämt och bra över hela så då la vi bara där det kändes som det skulle behövas lite extra.

Jag stod upp när vi gjorde gipsmagen eftersom min mage nästan försvinner helt när jag ligger ner och om jag sitter så är det svårt att få en fin form på magen. Det hela tog 1 timme och jag fick megaont i fötterna så jag fick ta på mig ett par flipflops på slutet. Så det är bra om man inte är alltför långsam när man lägger på gipsbindorna. Jag hjälpte till där jag kunde se (magen är ju i vägen) med att släta ut gipsbindorna för att det skulle gå snabbare.

20130226-194349.jpg

När vi hade lagt på allt gips väntade vi i 5 min och sen klippte Jair upp plastfolien bak på ryggen. Gipsmagen var redan tung och hade lossnat från plastfolien och mig nertill så jag var tvungen att hålla nedanför magen så att den inte skulle gå i golvet men för att få den att lossna upp till utan att ta i kanterna så var det enklast att hjälpa till genom att ta i plastfolien. Det var alltså väldigt enkelt att få loss gipsmagen!!

5 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.