Brasilien

Föremål som ger trygghet

Det är lustigt det där med bebisar och småbarn att dom behöver något föremål som ger dom trygghet när dom sover. När jag var bebis så sov jag jämt med bandet från örngottet runt örat. Jair sov alltid med hörnet på kudden pekandes på hans näsa. Lucas sov alltid med bröstet och använde aldrig napp eller snutte så för honom har det väl varit lite svårare att hitta hans grej… När vi slutade amma började han massera pappas eller sina egna bröstvårtor för att somna. Jag ville inte sova toppless för då blev det värre när jag nekade honom bröst på natten, så på mig hittade han en leverfläck på mitt nyckelben som han pillar på tills han somnar. Ett tag höll han alltid i mitt halsband, men det har han slutat med nu. Idag var han nog helt utmattad när han skulle sova för han somnade i den märkligaste positionen min famn med ett hårt grepp med båda händerna om ett plaströr! Haha!!!

20140613-190750.jpg

Här sitter vi på bussen strax innan han somnar med ett fast grepp om mitt halsband

20140613-193020.jpg

Vad sover era barn med? Bara en vanlig snutte eller har era barn också några märkliga vanor?

6 Comments

  • A

    Min dotter pillar oss i ansiktet särskilt ögonen/ ögonbrynen drar i ögonfransarna. Jobbigt om hon har långa naglar. Hon har oxå börjat med det då hon får napp på dagen o är trött. Tidigare var det bara när
    Hon låg ner då hon skulle sova. Ibland händer det utomhus när hon är gnällig. Då sfårmjag böja mig ner med huvudet in i vagnen eftersom hon sträcker sin hand mot mitt ansikte.

  • Linda

    Alexander har aldrig haft någon speciell grej för att sova. Förutom napp då. Skönt tycker jag. En liten stund när han var riktigt liten hade han en snutte sim var en trasa med Pingu på. Och under en period skulle han riva och klia på oss tills han somnade. Skönt att han somnar själv i sin säng och vi sitter bredvid. Även om han bråkar ibland så tar det oftast inte längre än en kvart för honom att somna för natten.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.