Okategoriserade

Föräldragrupp idag

Idag är det dags för första gången på föräldragruppen! Jag tycker det ska bli jättespännande och kul att träffa dom andra paren. Hoppas det är några trevliga som också bor här i närheten!

Jag hoppas också att vi ska få börja prata om förlossningen för jag känner mig inte alls förberedd än… dessutom kommer det bli det första som min kille får höra om förlossningen. Han är nämligen ingen som sätter sig och läser en bok eller så för att förbereda sig. Jag vet egentligen inte om det är så himla viktigt att han är förberedd men det känns som att det vore bra att han vet vad som kommer att hända och lite vad som kan hända så att han inte blir helt chockad om det t.ex. skulle sluta med urakut kejsarsnitt eller något sånt.

Språket gör ju att det blir lite svårare för oss också… som person har jag ett visst kontrollbehov och det gör att jag är ofta väldigt förberedd på saker som jag ska göra och kan därför ta bra beslut och så. Men nu är det ju jag som ska föda barn och jag har ingen aning om jag kommer få så ont att jag kanske tänker knäppt eller inte kan tänka ordentligt. Kanske måste Jair hjälpa mig att ta beslut om smärtlindring och annat och då känns det som han måste ha lite koll han också.. 🙂

One Comment

 • pilotfrun

  Jag tror det är jättebra att pappan är förberedd på allt som ska hända. För mig som också är lite kontrollfreak sÅ känns det mycket tryggare att veta att min man är påläst och vet precis som jag vad som kommer hända, vilka faser jag är i och att han kan stötta. Så den lilla tiden det tar för dem att läsa de där kapitlen tycker jag gott man kan kräva!
  Hoppas utbildningen blir lite roligare framöver! Jag kommer också vilja börja så tidigt som möjligt!

  Vi var förresten på UL igår och allt såg så fint ut. Nu är det skönt att kunna slappna av!

  Svar från Emma: Ja absolut kan man kräva det!!! Det är precis så som du skrev som jag menar att jag vill ha det. Problemet är bara att min kille har bara läst svenska i ett år så böckena från MVC är lite väl avancerade för honom. Jag måste sitta och översätta, men jag har ingen aning om hur jag ska översätta till portugisiska så det blir att jag får förklara hela tiden och då vet jag inte riktigt om det blir rätt…. Vi får väl se sen när förlossningen drar igång om han har fattat allt eller inte 🙂 haha!!

  Skönt att UL såg bra ut! Bra att du kan slappna av nu! NJUT!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.