Okategoriserade

Foglossning efter FL

Jädrans foglossning! Jag fick aldrig nån foglossning under graviditeten, men efter FL när jag kom in på vårt BB-rum, då satte det igång!! Det är verkligen jobbigt för jag kan inte ligga på sidan och då kan jag inte sova på nätterna 🙁 Jag har gått ganska mycket snabba promenader nu det sista, bland annat igår och iförrigår och nu känns det som det blivit värre på grund av det 🙁 Så idag är jag hemma och tar det lugnt.

Nån annan som fått foglossning efter graviditeten? När gick det över på er?

10 Comments

 • Johanna

  Nu fick jag ju iofs foglossning under graviditeten men går ju fortf till en sjukgymnast. Så länge man ammar sitter det oftast i eftersom det beror på hormoner.

  Får också mycket ondare efter snabba promenader.
  Har du provat bälte? Det håller liksom ihop bäckenet.

  Hoppas du blir bättre snart. Det är verkligen ett helvete med foglossning.

  • Emma

   Nej fy! Kan man ha foglossning hela livet!! Usch!! Det hoppas jag verkligen inte på! Hoppas att det går över när jag slutar amma, längre än så har jag ingen lust att ha foglossning fy! Stackars dig Angelica som har haft foglossning så länge! Tack för tipsen om sjukgymnast, kiropraktor och bälte. Jag har mest ont på natten när jag ligger på sidan. Hjälper bälte då tror ni? Jag funderar på att köpa en ny madrass till vår säng som är mer skonsam mot mina höfter… Kanske hjälper det..

 • j.

  Jag är fortfarande gravid men går hos en kiropraktor som har tagit bort den smärtan jag hade. Hennes råd till mig är att gå på ett återbesök 2-3 veckor efter förlossningen, för att inte ”läka” ihop snett och få ont. Lycka till

 • Angelica

  Jag har haft foglossning sen jag var gravid med min första flicka.. Alltså sen hösten 2010.. Inte kul och min andra graviditet blev ett helvete med foglossningen och den sitter fortfarande i.. Så det kan sitta i länge.. Det finns dom som aldrig blir av med det..

 • Madde- mamma till lille Olle

  Aj aj! Har inga sådana problem men har hört att man kan få det efter graviditeten. Min barnmorska sa att det tar ju 9 månader att bära barnet innuti sig och 9 månader för kroppen att återställa sig. Sant. Jag mår illa ibland..och mådde inte illa under graviditeten..men det är väl alla hormoner nu när man ammar kanske..

  Hoppas det går över för dig snart så du slipper det där! KRAM

 • Emelie

  Jag hade foglossning en dryg månad efter förlossningen och då kunde jag knappt gå.. Sen blev den snabbt bättre. Min barnmorska sa att om man fortfarande har ont efter 6 mån (för det brukar kunna sitta i så länge) så ska man söka sjukgymnast. Men som vissa redan skrivit så får vissa problem resten av livet:/

 • Vesna

  när jag beklagade mig på mvc efter första barnet sa barnmorskan att när man slutat amma helt + ca 6 mån efter är fogarna mjuka pga hormoner. håll ut! Jag är inne på andra vändan å det är fan inte skönt 😛

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.