Onödiga och nödvändiga saker till bebis

Ni om har följt mig ett tag vet att jag hade en jäääääääättelååååång inköpslista med allt jag ansåg att jag var tvungen att skaffa innan Lucas kom! Ni hittar den lååååånga inköpslistan HÄR!

Jag tänkte att jag skulle skriva ett inlägg om vad som var dom bästa inköpen och vad som var helt onödigt på listan 🙂

Bästa inköpen!

  • Babysittern! – Den är verkligen den allra bästa barnvakten! Vi har ju en med babymassage som vibrerar lite gott så ibland tycker Lucas bättre om den än att sitta hos oss!
  • ErgoBaby bärsele! Den enda bärsele med någonsin behöver! I den kan man bära sitt barn från nyfödd till 4 år! Perfekt för att bära en längre stund och man kan variera mellan att bära på mage, höft eller rygg! Ett riktigt sömnpiller!
  • Värmeinlägg i ull till tuttisarna!! Ibland fryser jag så hemskt om dom fast än jag är varm i kroppen! Jag är verkligen glad att jag har dom!
  • EasyHug bärsjal som är så liten och kompakt att den får plats i skötväskan! Perfekt när Lucas inte har lust att ligga i vagnen i längre när man är på promenad!
  • Badbalja, Lucas älskar att bada! Många barn gör ju det även om dom inte gjorde det första gången. Jag hörde en mamma berätta att hennes 5 månaders bara hade badat en enda gång! Jag tyckte faktiskt att det var lite sorgligt att dom inte hade skaffat en badbalja. Tänk om hennes son gillar att bada lika mycket som min…
  • Badtermometer, jag är väldigt nöjd med att vi skaffade den. Nu behöver vi aldrig oroa oss för att det är varken för varmt eller för kallt för Lucas i badet 🙂
  • Mobilleksak till skötbordet! Den vi har kommer från Ikea och är jättebillig, men väldigt väldigt uppskattad av Lucas!!!
  • Babygymmet, inte lika bra som babysittern men det är bra att ha babygymmet att variera med. Tips! Gillar din bebis inte babygymmet? Testa att hänga ner sakerna närmare bebisen så att h*n själv når att slå till leksakerna 🙂

Helt onödigt!

  • Blöjhink, den var inte nån bra investering alls… Iaf inte om man inte tänker åka till Ullared för att köpa refiller när påsarna har tagit slut…
  • Gallerfilten som vi aldrig har använt… Jag snålade lite när vi skulle köpa gallerfilt och blev inte alls nöjd med den som vi köpte och vi har faktiskt inte behövt den heller!
  • Mjölkuppsamlingskupa, jag är alldeles för lat för att använda dom varje som jag ammar.. Jag läcker väldigt mycket men det tar amningsinläggen upp istället…
  • Nappar! Lucas tar ju inte napp så vi hade ju inte behövt köpa ett helt förråd med nappar!
  • Amningsnapp och Purelan (bröstvårtskräm), för mig var det helt onödigt. Jag har inte haft ont i bröstvårtorna en enda gång, men jag hade förmodligen bara tur! Jag skulle inte chansa nästa gång, man vet ju inte om man får ont med nästa barn.

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

 1. Nommis

  Blöjhinken är faktiskt en av våra bästa investeringar. Innan vi skaffa den stank det i hela huset, särskilt när det blev varmare väder. Jag brukar göra så att jag ber bekanta att köpa med några paket refiller när de ändå är på Ullared och shoppar. Sen har jag i och för sig en svärmor som är där titt som tätt. Annars finns de att beställa billigt på nätet till Inkobaby, Angelcare och Sangenic på mammashop.se Kolla in dem för de har riktigt bra priser.
  Tack för en intressant blogg. Har fått mycket bra tips från dig. 🙂

  Svara
  • Emma

   Tack för tipsen om var man kan köpa blöjpåsrefiller billigt! Vår sista tog slut igår så nu stoppar vi blöjorna i hundbajspåsar innan vi slänger ner dom i hinken. Vi har aldrig testat hur det är utan blöjhinken så nu kanske vi inser hur bra investering den var 🙂 Tänkte faktiskt be vänner och bekanta köpa med sig blöjpåsrefiller till oss nästa gång dom är på Ullared men jag ska kolla in era sidor som ni tipsade om också 🙂

   Svara
 2. Sevil

  Hej Emma,
  Du kam köpa retfill till blöjehink på Amazon.uk
  Mycket mycket billigare än Sverige med en
  Snabb revelans. Nu köper jag nästan allt för bebisen
  Från Amazon och sparar mycket. Ibland är det grattis
  Leverans också.
  Kram
  /Sevil

  Svara
 3. Hannah

  Dum fråga kanske men vad är en gallerfilt :0
  Jag badar mina bebisar i handfatet 🙂 Eller sitter tillsammans i badkaret. Men har man inte det förstår jag att badbalja är en bra investering! Vi köpte oxå MASSOR med nappar men Vega vill ju inte ha, Gud så dumt! Typiskt kvinnligt/mammor kanske att man vill bunkra upp innan! Det mesta går ju köpa när man ser att det behövs. Purelan använde jag jättemycket denna gång när jag inte hade amningsnapp och innan hade jag amningsnapp men ingen purelan så det varierar med barnen!

  Svara
  • Emma

   Svar till Hannah: En gallerfilt är typ som ett nät i flera lager. Det stod i stora boken om barn att man skulle jaen sån till bebisar eftersom dom inte kan reglera sin temperatur själva…

   Svara
 4. Josephine

  Vi köpte oxå massa nappar innan Leon föddes. Men sen tog han dom inte. Så vi köpte ännu fler andra sorter för att testa. Nu tar han bara MAM napparna. Så fortsätt truga med den varje dag om du vill att han ska börja ta napp. Och truga då BARA med den sorten du helst vill använda i fortsättningen. Har försökt få Leon att ta dom där platta napparna. Men han vägrar. Hade vi börjat med en sån kanske han bara hade gillat dom istället.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här