Okategoriserade

Vinterkräksjukan smittar

Lucas spydde inatt igen. Kaskadspydde. Stackarn. Så nu känner jag mig typ säker på att det är vinterkräksjukan han har, men samtidigt så har han ju inte alls mått sådär däligt som jag förstår att dom flesta mår när dom har vinterkräksjukan. Lucas har ju bara spytt 2 gånger och det med 1,5 dygns mellanrum (alltså en gång iförrigår och en gång igår).

Vinterkräksjukan eller inte, vi kommer i alla fall inte stanna inne och om Lucas inte mår dåligt, det är ju inte pesten vi har drabbats av! Vinterkräksjukan är en jobbig men ofarlig sjukdom som smittar via direktkontakt och indirekt kontakt, hygienen är därför a och o. Vinterkräksjukan är INTE luftburen. Det kan ni läsa om HÄR! 

Och visst kan barn kräkas av många anledningar! En anledning kan ju faktiskt vara att dom har fått i sig något dåligt. Självklart så får Lucas stanna hemma från dagis i 48 timmar efter att han har spytt och vi besöker inga allmänna platser där Lucas kan smitta andra barn. Däremot så ser jag risken som väldigt liten att han skulle smitta ner någon på en lekplats utomhus när han har vantar på händer, men lekland, babysim och annat får vänta tills vi vet att han är frisk.

Idag har det varit en jättefin dag här i Göteborg så jag och Lucas gick iväg till lekplatsen och gungade. Lucas var ganska så trött när vi gick dit, men piggnade till när vi kom till lekplatsen. Lucas älskar att gunga så vi gick direkt till gungorna och det tog inte många minuter innan han hade somnat i gungan! Haha 🙂

(null)

2 Comments

  • Anna

    Finns ju massor av magsjukor, behöver ju inte vara just vinterkräksjukan. När min son kräks sådär brukar han må bra i cirka två dygn och sedan spy igen och sedan är han bra på riktigt. Vissa sjukor är ju tom föräldrarna immuna mot, skönt!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.