Tredje graviditeten

Får inte behålla nånting

Då var dags för mig och Jair också! Fan också! Jag har haft riktig ångest för detta. Vi har båda två feber och jag spyr som en galning. Jair mår konstant illa, men för mig kommer det upp i alla fall. Fast jag vet inte riktigt om jag ska vara glad för det för nu har jag spytt hela natten och får inte ens behålla den lilla vätskeersättningen jag har druckit. Jag är sååå törstig och läpparna är så torra, jag dricker men så fort jag kommer upp i ca 4 dl så spyr jag igen även om jag dricker riktigt långsamt och försöker sova mellan varje klunk. Hur länge kan det hålla på så här innan det blir farligt? Man säger ju att det inte är farligt att få kräksjuka när man är gravid, förutom om man blir uttorkad.

20151220-051509-18909168.jpg

Just nu sitter jag här på soffan och väntar på att den nya vätskeersättningen ska koka upp så att den har kallnat tills vi behöver den imorgon. Den var egentligen tänkt till Lucas, men nu har jag snart druckit upp den 🙁

12 Comments

 • Therese

  Usch, stackare, I know the feeling… Var utslagen i magsjuka förra helgen. Tror liten i magen klarar sig ganska bra, se bara till att ta det lugnt. Min ”spyfest” satte igång kraftiga sammandragningar så fick ta en tur till BB o kolla att allt var okej vilket det tack o lov var. blev dock ordinerad vila för att behålla det på det viset. Vill ju gärna att min filur stannar i magen till april…

 • Zarah

  Men fy, stackars er! Hur gick det på sjukhuset med Lucas igår? Hur mår han idag?
  För bebisen är det ingen fara, den tar det den behöver från dig. Så det är ”bara” du som blir lidande. Drick väääääldigt långsamt. Typ en tesked i taget med 5-10 min mellanrum. Då är det större chans att det stannar kvar och kroppen hinner suga åt sig mer än när man tar större klunkar som ändå kommer upp sen.
  Hoppas det lugnar sig för er snart och att ni piggar på er! Förhoppningsvis är ni friska tills julen. Men byt handdukar så ofta ni kan, tvätta händerna så ofta ni kan. Och egentligen behöver ni byta ut tandborstarna också, så rundgången av bakterierna stoppas.
  Krya på er!

 • Thaimorsan

  Men ååh jobbigt! Hoppas det går över snart. Vår jul kan bli influensafest då morsan min har släpit hem det från flyget hem från Thailand… Bläää…

 • Petra Mary-Anne

  Usch, nä, stackars er! Hoppas verkligen att magsjukan ger med sig snart, lider verkligen med er. ;(
  När vi hämtade på dagis hängde en lapp att det fans ett fall av magsjuka där så nu håller vi lillkillen hemma till jul, eller hos farmor och farfar. Attans!
  Kram på er!

 • Pilla

  Nej:( hoppas ni mår bättre snart. Drick teskedsvis långsamt med pauser. Drick även avslagen Cola eller sockerdricka teskedsvis. Ta det långsamt bara så kroppen får behålla det. Hoppas som sagt att ni kryar er fort !

 • Lin

  Håll koll på kisset! Blir det väldigt koncentrerat (mörkt) samt lite så ring och hör om du borde få dropp. Bökigt med magsjuka, man ska ju helst inte åka in och smitta ner alla. Men måste man så måste man! Men kisset kisset! Det berättar mycket!

  Krya! Ni hinner säkert bli friska till jul. Men hemskt när man är mitt i det.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.