Okategoriserade

Extra besök för viktcheck hos barnmorska

Skönt! Jag fick en tid hos barnmorskan nästa vecka för att prata lite om min vikt och så. Jag tror egentligen inte att jag behöver oroa mig men jag vill ändå checka av så att barnmorskan inte heller tycker att det är nåt konstigt. Än så länge har jag ju gått upp knappt 2 kg och när jag läser på nätet så står det att det är normalt att gå upp mellan 4-6 kg när man är i min vecka och ännu tidigare i graviditeten till och med. Dessutom står det att man ska öka ett halvt kilo i veckan o dt har jag ju verkligen inte gjort.

När jag ringde kolla barnmorskan i min journal o sa att bebisen iaf hade rätt vikt o rätt mängd fostervatten o att allt annat va ok med den så det känns ju tryggt! Men det känns ändå bra att kolla!

7 Comments

 • Tessan

  Ja det är lika bra att åka & extrakolla så slipper man vara orolig 🙂 Tror inte heller att det är någon fara, alla är ju så olika med hur de ökar i vikt! Har en vän som är i v 25 nu & hon har bara gått upp 3 kg 😉

 • Towe

  Jag var oxå orolig för jag hade inte heller gått upp mkt sen inskrivningen. Men när jag var där i vecka 21 hade jag gått upp 1,2 kg bara men hon sa att de är helt normalt och att jag skulle vara glad över att jag inte gått upp mer. Hon sa att normalt skulle man gått upp 1-2 kg så jag följde kurvan. Tror inte du behöver oroa dig alls utan bara bara glad att du inte gått upp mer :). Nu är jag i vecka 24 och har inte gått upp speciellt mkt mer känner jag.

 • Josephine

  Fram till vecka 20 hade jag inte gått upp ett gram! I vecka 30 hade jag gått upp 3 kg och nu i snart vecka 32 står vågen på nästan +4 kg. Så det är först nu det börjar röra mer på sig på vågen. Enl barnmorskan är det ingen fara för bebis att inte gå upp så mycket. Den tar det den behöver från dig ändå. Men det kommer nog snart ska du se!
  En kompis gick upp 8 kg de första 20 veckorna men har nu saktat ner och går inte upp så mycket längre. Så vi är nog lite olika med om vi går upp i början eller slutet. 🙂

 • Linda

  Tror inte du behöver vara orolig. Jag är i v 19 och har inte gått upp nåt. Gick ner i början av graviditeten pga minskad matlust och illamående. Jag tycker att det är rätt skönt att inte ha gått upp än. Förutom att mammakläderna jag köpt fortfarande är förstora.

 • Angélica

  Var glad säger jag 🙂 visst ska man alltid kolla ifall man är orolig!
  Jag har ”bara” gått upp 3-4kg och är går in i v.25 imon, då är det ju också andra barnet men vem vet, det kanske bara säger pang så rullar jag fram 😉
  Sist gick jag upp 13kg och då var det i stort sett bara mage, min mamma gick upp 7 med mig och 9 med min bror så det är så himla olika. Tycker du är duktig som kollar upp ”en gång för mycket” det gör aaldrig jag :p

 • Sandra

  Jag har endast kollat vikten tva ganger under graviditeten. barnmorskorna har i Australien kollar inte det langre da de sager att det inte sager nagot om hur din bebis mar da alla lagger pa sig olika mycket av olika anledningar. Kunde de kolla bebisens vikt? De mater bara livmodern har och pa sa satt kollar sa att den vaxer som den ska. Men som sagt, verkar skont att kolla upp sa mycket som mojligt, heller kolla nagot extra an att kolla upp for lite =)

  Sjalv har jag ingen aning hur mycket jag gatt upp i graviditeten, hade varit intressant att veta for sin egen del och eventuellt att kunna jamfora om man far lyckan att bli gravid nagon mer gang =)

  Jag gick ner ca 10 kg i borjan, de tva ganger jag kollade, pga hemskt illamaende men bebisen tog anda at sig det den behovde och vaxte som han skulle, otroligt hur det kan fungera =)

 • Emma

  Det verkar verkligen som det kan skilja mycket mellan hur mycket man går upp i vikt när jag läser er kommentarer! Det var jätteskönt för mig att höra! Nu känner jag mig hur normal som helst!!

  Jag hade inte tänkt att kolla om det inte var för att jag har varit så extremt trött nu det sista trots att jag har börjat med järntabletter.

  Men precis som ni andra, så är jag glad över att inte ha gått upp så mkt i vikt om allt är normalt som det är nu. Jag vill helst inte gå upp 20kg eller så utan landar helst på 12 kg i vecka 40 😉

  Sandra, nej jag tror inte dom kollade bebisens vikt, bara storlek och så och det var normalt. Men dom har inte mätt livmodern på mig än. Oj 10 kg ner i början! Det verkar som du hade det jättetufft ju, stackarn! 🙁 skönt att det gick över sen ändå o att bebis tar vad den behöver 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.