Okategoriserade

Elakt blöjeksem

Det där jäkla blöjeksemet som Lucas hade ett tag är tillbaka. Och nu var det fulare och rödare än det nånsin har varit. Dessutom är jag säker på att det har kliat för jag har hört honom klia på natten. Vi använder salvan Bepanthol och det försvinner mycket snabbare än när vi använde Inotyol. Men jag fattar inte varför det här eksemet kommer tillbaka hela tiden…? Nu är det knappt varmt här längre och vi använder samma våtservetter och blöjor som vi har gjort nu det senaste när han inte har haft nåt eksem. Stackars lillkillen!!!

Igår såg det ut så här när vi skulle lägga oss:

20140617-000557.jpg

Så jag insisterade på att låta Lucas vara naken en stund för att blöjan inte skulle skava och BVC säger ju alltid att det bästa man kan göra är att lufta. Jair tyckte det var en skitdålig idé och protesterade högljutt för Lucas kunde ju bajsa och kissa. Jag tyckte att då får han väl göra det då. Det är ju enkelt att torka bort bajs och kiss från klinkers. Givetvis satte han sig ner och bajsade i sin bajshörna och Jair skrek i panik: Hämta en blöja! Jag tyckte det var skitkul för det var ungefär som Stoppa läckan! Jag tyckte det var bättre att hålla honom tills han bajsade färdigt och sen sätta på blöjan 🙂 Varför slösa en blöja i onödan liksom? 😀

15 Comments

 • Hanna

  Hej!

  Kan det vara våtservetterna som är boven? När jag fick barn fick jag veta att våtservetter var nödfallslösningar eftersom de innehåller så mycket kemikalier (vilket jag inte hade en aning om förut). Hoppas att det ordnar sig!

 • Mommo

  Jag tror att en potta i bajshörnan skulle fungera till att börja med. Flytta sedan pottan till toan och visa det för Lucas så byter han nog bajshörna eller så låt bara pottan vara kvar i han invanda hörna. Tycker Lucas visar att det är dags för potta -;)
  Kramisar

 • Mommo

  Tror också att våtservetter kan vara boven. Gör uppehåll eller skölj med rent vatten efter servetten. Lufta en stund före nästa blöja så huden är helt torr.
  Kramisar

 • C

  Min dotter fick sånt eksem en gång när hon precis börjat äta, och troligtvis var det en reaktion på aprikos. Vi fick en salva mot svamp utskriven av barnläkaren och då försvann det fort. Efter det undvek vi aprikos ett tag och hon har aldrig fått det igen (ca 2 år sen). Vi har fortsatt med samma blöjor och använder också våtservetter. Hoppas det försvinner fort!

 • Linda Garza

  Tyvärr är det nog salvan de har i blöjorna utomlands. Letade efter några utan när jag var i Mexiko, men hittade inga, Pampers hittade jag och även de innehöll salva, men dessa fungerade bra på min dotter. Pampers är lite dyrare men köp dem om du hittar dem. Sen som de andra säger använd endast våtservetter vid bajs, annars funkar det med ett våt trasa.

 • linnéa

  Det skulle kunna vara svamp också. Min dotter fick lätt svamp både förra sommaren och nu när det varit varmt. Min kusins dotter hade också tills alldeles nyligen jättefula såriga ”blöjeksem”. Men det visade sig att det var svamp och inte eksem.
  Hade du vart i Sverige hade jag rekommenderat cortimyk. Äppelcidervinäger har också funkat för oss när dottern inte har haft lite mindre svamp. Hoppas ni får bukt med vad-det-nu-är-för-något!

 • Emma - På Smällen!

  Tack för alla tips! Babypuder funkade inget vidare konstigt nog, vi provade det i några veckor. Våtservetterna och blöjorna är inte boven. Den första 1,5 månaden hade vi svenska blöjor och inga våtservetter man hade ständigt det jäkla eksemet ändå, Jag ska leta reda på kokosolja och kolla om det finns cortimyk. Tack så mycket!!!

 • Denice

  Hej! Usch ser riktigt otrevligt ut på lilla Lucas 🙁 Har inga bra tips för röd rumpa då vår tös aldrig haft det men då har vi kört mycket EC (elimination communication) och oftast blöjfri om dagarna. Kanske kunde vara något för er med för att kunna lufta mer 🙂 hoppas det försvinner fort iaf!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.