Okategoriserade

Egen citronläsk med Sodastream

Jag har provat att göra en egen kolsyrad citrondricka med sodastreamen. Det är en del socker men den fräter i alla fall inte på tänderna som Coca-Cola gör. Jag gjorde den mest för Jair skull för att han skulle få en C-vitamin boost och för att jag ville se om jag kunde göra en egen läsk som Jair gillade. Jag använder ju sodastreamen till kolsyrat vatten varje dag men Jair dricker inte kolsyrat vatten. Citrondrickan blev riktigt god men jag gjorde ett big mistake!!! Läs receptet så får ni veta 🙂

Recept för 1-2 liter citrondricka:
3 citroner eller 1,5 dl ren citronkoncentrat
2 dl socker
Kolsyrat vatten

Pressa dom 3 citronerna eller använd citronkoncentrat och blanda med socker tills det löser sig. Kolsyra iskallt vatten så att det blir riktigt mycket kolsyra i vattnet. Därefter ska man blanda det kolsyrade vattnet med citron-socker-blandningen, men här gäller det att man gör i rätt ordning!! Jag hällde lite förhastat i citron-socker-blandningen direkt i sodastream-flaskan med det kolsyrade vattnet och fick en vulkan som skummade över och blötte ner hela köksbänken! Jag tror det blir bättre om man blandar direkt i glaset istället och kanske häller i citron-socker-blandningen först. Prova det 🙂

20141120-200700-72420019.jpg

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.