Det här är riktigt GOTT!

-. Innehåller annonslänk –

Nu ska ni få höra om något som är riktigt GOTT! Det här måste ni bara testa! I julas köpte jag en julklapp till mig själv, en Himalaya-saltsten som jag och Victor invigde i solen igår. Vi lagade till lax, tonfisk och ryggbiff på en varm saltstenen och åt det ihop med en hemmagjord Chipotlesås! Såååå gott! Ni måste verkligen testa detta! Jag har köpt min saltsten HÄR, se till att ni köper en med hållare för det underlättar när ni ska ta ut den ur ugnen 🙂

Det går att använda en saltsten till lite all möjlig matlagning, t.ex. kan man servera kall tapas, sashimi eller varför inte frukt som vattenmelon med fetaost – MUMS! Eller så gör man som vi gjorde och värmer upp den i ugnen eller låter den stå kvar i ugnen/grillen och tillagar maten där.

org_dsc02468

Jag kan verkligen rekommendera att värma upp den och ställa den på bordet som vi gjorde. Det är båda gott och mysigt – riktig restaurangkänsla att sitta steka maten direkt på bordet. Dessutom är det väldigt enkelt, bara värm upp saltstenen i ugnen enligt anvisningar (tar en stund eftersom man inte ska höja värmen för snabbt) och sen stek fisken/köttet/grönsakerna, direkt på saltstenen! Använd ingen marinad men doppa gärna det du steker i sås eller soja som vi gjorde 🙂 Här kommer receptet på vår chipotlesås:

Dundergod Chipoltesås (inte så stark):
2 msk chipotlepasta
1/2 dl tomatpuré
2 vitlöksklyftor
1 dl sweet chilisås
2 msk sojasås
1/2 dl rapsolja
1 tsk salt

Chipoltesåsen ihop med tonfisken fick högsta betyg av Lucas som åt massor vilket är väldigt ovanligt men väldigt roligt! Vi fick till och med lova att göra om det 🙂

Relaterade Inlägg

3 Kommentarer

  1. Johanna Larsson

    Låter gott och jag gillar att testa nya saker. Tipsade min sambo om detta då fyller år framöver

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här