Dermapen mot acneärr och ojämn hy

– Samarbete med Nord Clinic –

Nu ska ni få höra om något som jag är VÄLDIGT exalterad över! Jag har som ni vet haft mycket problem med min hy vilket har lett till acneärr, ytliga blodkärl och solskador. Min hudton är allt annat än jämn vilket gör att jag nästan aldrig går nånstans utan täckande foundation, trots att jag inte har mycket acne längre. Jag har länge varit avundsjuk på alla som kan gå ut utan foundation och alla tjejer som bara behöver lite mascara och rouge… Nu ska jag äntligen göra något åt detta!

Förra veckan påbörjade jag en kur med microneedling med Dermapen4™ hos Sofia på Nord Clinic. Det är en populär behandlingsmetod för flera olika typer av hudproblem, bl.a. acne, acneärr, pigmentering, solskador, stora porer, rynkor, bristningar. Behandlingen är helt naturlig och verkar genom att 16 mikronålar gör en kontrollerad skada i huden, vilket får kroppen att reagera med att reparera skadan. Det frigörs då tillväxtfaktorer, nytt kollagen produceras och nya kapillärer bildas i huden som resulterar i en hudföryngring samt en förbättring av hudens struktur och kondition.

img_8236
img_8002
img_8003

Behandlingen gör inte ont, men det sticks i huden och man ser ut som en tomat när man går därifrån. Haha!

Jag valde också att behandla två hudvårtor och en leverfläck som jag har i ansiktet. Leverfläcken sitter nästan i hårfästet och besvärar mig av och till när jag har kommit åt den med hårborsten eller liknande. Vårtorna ville jag gärna bli av med eftersom dom bara blir större och större. Vårtorna behandlade Sofia genom att frysa bort dom med Dermapen Cryo som är flytande dikväveoxid som är -89 grader kallt! Jag var väldigt nervös över det här eftersom jag minns hur ont det gjorde att frysa bort fotvårtor när jag var liten, men jag kan helt ärligt säga att detta inte ens kändes! Sofia sa att det sticks lite, men jag tyckte mest att det var skönt eftersom Dermapen-behandlingen hade gjort mig varm i ansiktet 🙂

img_8011

Det var så kallt så det blev vitt på vårtan precis när den behandlades.

Nu har det gått en vecka sedan första behandlingen och jag kan redan nu se lite skillnad på hyn. Vårtorna är fortfarande kvar och är svullna, men det märks att det händer grejer med dom hela tiden. Det ska bli spännande att se hur många behandlingar som behövs innan dom försvinner helt 🙂 Vad det gäller en jämnare hudton så kommer jag behöva mellan 4-8 behandlingar för att bli av med mina acneärr och ojämnheter.

Efter behandlingen fick jag ligga med en skön mask en liten stund innan det var dags att köra hemåt. När jag kom hem hade det röda redan lagt sig.

Finns det något som ni undrar gällande Dermapen eller frysa bort vårtor? Fråga på! Jag tar reda på svaren 🙂

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här