Okategoriserade

Deodorant och babyolja – två produkter att byta ut

Minns ni att jag var på ett event som gästades av Moyana Corigan? Jag lärde mig en hel del nytt på det eventet faktiskt, bland annat hur mycket skit det finns i min deo som jag brukade använda!

Jag har aldrig tänkt på det förut och på nåt sätt så tänker man ”det har gått bra hittills så varför byta nu”. Så kanske man kan tänka om en del saker, men kanske inte just när det kommer till deo. Deodorant använder man ju på ett av dom känsligaste ställena på kroppen! Huden under armarna är tunn och skör och vi kvinnor rakar oss och direkt efteråt lägger vi på en deo som på en gång tas upp av kroppen. Resultatet blir att många kvinnor utvecklar allergi mot aluminiumklorid som finns i alla vanliga deos. Om det är något varje kvinna borde byta ut så är det just deodoranten! Moyana Corigan gör sin egen deodorant som är helt ekologisk. Deodoranten är som ett vax som man tar upp på fingret och sen smörjer på. Jag har använt min i snart två månader nu och jag är jättenöjd! Den doftar gott och håller dålig lukt borta under hela dagen. 

  

 En annan produkt som Moyana Corigan pratade om på eventet var sin babyolja. Dom berättade om vilka ämnen i babyolja som man ska akta sig för och hur dom gör för att hålla sig uppdaterade och undvika ALLA farliga ämnen i sina produkter. När man köper en produkt från dom kan man alltså vara säker på att den inte innehåller några farliga ämnen alls, bara naturliga ämnen. Jag visste redan lite om det här med babyolja, jag skrev ju ett blogginlägg 4 oslagbara användningsområden för babyolja där ni läsare upplyste mig om hur dålig vanlig babyolja är. (Innan det blogginlägget hade jag ingen aning). Ni tipsade då om att använda kokosolja så det har jag provat, men jag tycker fortfarande att babyolja är snäppet bättre och smidigare att ta med i skötväskan osv. Så när jag såg att Moyana Corigan hade en så bra babyolja så blev det såklart ett naturligt val för mig, inte minst med tanke på att jag väntar en ny liten bebis med tunn och känslig hud som måste vårdas på rätt sätt!

Jag kanske inte alltid gör medvetna val, men just när det kommer till områden där huden är som känsligast så tycker jag att man ska se över sina produkter, särskilt när det gäller ens barn. Hur tänker ni där? Läser ni på förpackningarna eller köper ni oavsett vad dom innehåller?

5 Comments

 • Maja Lind

  Heja! Bra att du byter ut den vanliga deodoranten! Jag gör egen av kokosolja, bikarbonat och potatismjöl 🙂 Men lite eterisk olja i. Kokosolja är suveränt att ha hemma! Till bebisrumpan också. Och matlagning, och smörja fötter med!
  Annars har ju weleda en väldigt bra seriös för baby/barn, om man gärna vill ha färdiga produkter.

 • Maja

  Använder bara weledas produkter till både sonen och mig, urtekram schampo o balsam. Dock Barnängen deo.. Tycker att jag fick fettfläckar under armarna när jag använde ekologisk deo. Tar gärna emot tips! 🙂

 • Linda

  Hej! Jag har provat flera olika deos från hälsokost och även provat att göra egen. Tycker jag luktar svett efter halva dagen. Dessutom går jag ofta omkring och känner mig blöt i armhålorna. Jag får klåda av vanlig deo. Får testa denna. Synd bara att det blir så dyrt att testa olika sorter! Tack för tipset!

  • Christina

   Hej Linda! Kan berätta för dig att när du börjar använda tex denna deo, så kan man lukta jätte illa första och andra veckan pga att kroppen rensar sig. Men efter det så fungerar det toppen

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.