Femte graviditeten

Där kom illamåendet…

Nu är jag i vecka 6 och senast i förrigår sa jag självsäkert att illamåendet kommer nog inte förrän i slutet på vecka 7. Tjii fick jag… haha! Igår när jag åt resterna av smörgåstårta till lunch kändes det inte så bra. På toppen var det räkor och en stor klick majonäs som jag slevade i mig och efteråt så kände jag mig lite olustig kring det där kladdet. Illamåendet började lite försiktigt krypa sig på, men först var det svårt att avgöra om det verkligen var illamående eller om det bara var inbillning. Det blev allt mer tydligt framåt kvällen och det har hållit i sig sen dess.

Det är fortfarande bara lätt illamående, så det är inte så jobbigt. Jag är mer orolig att det ska bli värre. Just nu känns det typ som att ”det står mig upp i halsen” om ni förstår hur jag menar. Och när jag tänker på smörgåstårtan eller känner doften av den så mår jag mer illa. Igår åt jag linskakor med pizzasmak, clementin och pistachnötter för att döva känslan av illamåendet och det funkade bra så länge jag åt, men sen kom det tillbaka. Jag känner mig också törstig hela tiden och får jag inte vatten direkt så mår jag mer illa.

Men som sagt det är fortfarande väldigt lätt illamående så jag har verkligen inget att klaga för. Jag känner mig snarare lite tacksam för att jag fick ett till gravidsymptom. Det hade varit fantastiskt om illamåendet inte blev värre än vad det är nu, men det tror jag inte ens själv efter att ha mått illa dom sista två graviditeterna. Jag har hört att gravsymptom brukar bli värre ju fler gånger man är gravid, är det så med illamående tror ni? Betyder det att jag kommer må mer illa i denna graviditeten?

4 Comments

 • Gittan

  Jag tycker inte att illamåendet blivit värre med antal graviditeter, har mått skit med alla. Dock höll det i sig längre med nr ett och denna (fjärde). Det jag tycker blivit värre är däremot tröttheten. Är extremt trött och har vart sedan jag plussade är i v 27 nu. Dock kan det ju bero på att man har tre andra att rodda samtidigt, man har ju inte samma utrymme till vila.

  Skönt om illamåendet inte blir värre. Håller tummarna för det.

 • Lisa

  Jag mådde värst med första! Kanske för att det var en flicka, men tror mer på att det var pga yttre omständigheter – typ att jag jobbade natt dom värsta veckorna och det fuckade upp hela kroppen pga blev så trött 😱 Med dom andra två mådde jag illa typ vecka 7-15 och sen spydde jag lite sporadisk under hela graviditeterna! 😁😁

 • M

  Usch och fy. Illamåendet är inte kul. Jag har haft hyperemesis alla 3 graviditeter (därför avskyr jag att vara gravid). Första graviditeten slog kränkningarna till i v 3 och höll i sig till v 36, andra från v 6 till två dagar efter dottern föddes, tredje mellan v 6 och v 32. Jag skulle säga att min andra graviditet var min värsta. Jag spydde då runt 20-25 gånger om dagen i månader. Min tredje var min bästa. Dels för att kräkningar upphörde i v 32/33 och att det oftast var hanterbart och slapp spy ALLA dagar.
  Hoppas du slipper få det jobbigare.

 • Johanna

  Härligt med gravidsymtom 👌😁
  Vi fick en lillebror i oktober och jag saknar att vara gravid och må halvdant 🤔på nåt sätt var det typ mysigt att legitimt få sova mitt på dagen, ha på sig en mysig kofta för att man kände sig frusen ( och slippa lite sysslor 😂).. jag trodde att jag bara ville ha 2 barn men nu måste jag ha en till, jag vill vara gravid igen 😂 dock när lillebror är 3år typ 🤔 storasyster är 4år och är så förstående både under graviditeten och nu med liten bebis. Mina systrar har fått sina barn tätt och det har varit betydligt mer kaos med utåtagerande osv.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.