Okategoriserade

Utflykt till Alfons Åberg och färgglada donuts

Igår hade jag planerat en utflykt med barnen till Universeum efter skolan, men i sista stund kom jag på att Lucas har hemspråk på tisdagar. Typiskt! Men också kul och bra såklart att han får med sig ett till språk från början 🙂 Dessutom har han väldigt mycket nytta av det nu när dom bara pratar portugisiska hemma hos pappa. Vi fick helt enkelt planera om så nu siktar vi på Universeum på fredag och så åkte vi till Alfons Åbergskulturhus efter Isadoras förskola.

När vi kom fram till Alfons var klockan 14.30-14.40 och då fick vi veta att vi hade missat teaterföreställningen. Jag visste redan om det, men inte Isadora så hon blev jätteledsen. Jag visste faktiskt inte att hon gillade teatern så mycket, men det gjorde mig väldigt glad för det är en av dom sakerna som får mig att längta efter att gå dit. Även William gillar teatern, han sitter alltid blickstilla, tätt intill mig och då passar jag på att mysa lite extra för det är inte alltid man får gosa och kramas en så lång stund med honom.

Vi hann i alla fall leka en ganska lång stund och som vanligt blev det rollekar för hela slanten! Det här är ju det absolut bästa stället för Isadora som gillar att leka vuxen 🙂 Först blev jag serverad olika maträtter, bl.a. en hel fisk och en stor kaka. Sen fick jag gå till affären och handla och Isadora räknade ut att jag hade handlat för 456.021 kr så jag fick lämna tillbaka några saker för att ha råd 😛 Sen köpte jag hamburgare, korv och fika i korvmojjen 🙂

img_3695
img_3696
img_3699
img_3700
img_3692

Jag visade Isadora hur man ringer på en gammal telefon men hon tyckte det var alldeles för komplicerat och tog för lång tid, särskilt när man slår fel. Haha!

Williams favoritgrejer på Alfons är Helikoptern, särskilt när den låter – då skrattar han HÖGT! Gullungen! Han kan vara i helikoptern hur länge som helst och det är jättesvårt att få ut honom. Haha!

img_3694
img_3693

Han älskar också telefonbåset, där går han in och drar igen dörren och sen kikar han ut genom en av rutorna. Jag höll på att dö när han tryckte sin lilla näsa mot fönstret, men jag hann inte fota det. Det var såååå gulligt!!

img_3698
img_3697

William har precis börjat leka att han pratar i telefon, men oftast med helt andra saker än telefoner. Det roliga är att jag tror inte ens han kopplade att detta är en telefon. Dom såg ju rätt annorlunda ut på den tiden 🙂

Efter Alfons Åberg gick vi och köpte Donuts som Isadora frågat mig om vi kan göra i flera veckors tid. Först tänkte jag att vi skulle göra det på en fredag, men det blev aldrig av att vi åkte nånstans som dom hade donuts så det fick bli på en vanlig grå tisdag 🙂 Jag hade egentligen bara tänkt köpa fyra, men eftersom dom kostade 20 kr styck och 6 stycken kostade 90 kr så blev det 6 styck 🙂 Gud så mumsiga dom var! Kan ni gissa vem som åt vilken?

Efter fikan så åkte jag till gymmet och körde bodypump. Jag är stolt över mig själv att jag kom iväg trots att jag mådde illa och var supertrött, men väl där kändes det gött att träna igenom hela kroppen 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.