Okategoriserade

Dags för vaccinering

På torsdag är det dags för vaccinering för Lucas. Jag börjar känna mig lite nervös. Jag vill ju inte att Lucas ska gråta sånt där ledsen-gråt! Det gör så ont i mammahjärtat! Det känns jobbigast är ändå att man inte kan förklara för honom varför man gör det, att det är för hans bästa. Han kommer ju uppleva det som att någon är dum mot honom utan att han förstår varför. Stackars liten! Jag blir alldeles blödig när jag tänker på det!

Jag har bestämt mig för att jag ska hålla honom hur jobbigt det än känns. Jag tänker att jag får sätta mina känslor åt sidan eftersom han förmodligen är mest trygg hos mig. Inte för att vara elak mot pappa Jair, men jag är ju med Lucas mycket mer än honom och jag ammar etc. Usch det känns inte alls kul, men det kommer säkert att gå bra.

Hur tänker ni kring vem ska hålla när det är dags för vaccinering? Tror ni att dom känner av om föräldrarna är nervösa? Gjorde ni nåt speciellt för att lugna dom under och efter vaccineringen?

7 Comments

 • Anna

  Hej du behöver inte oroa dig! Jag frågade bvc hur man gjorde för jag trodde som du att man skulle behöva hålla i dom men dom sa att när dom är så små så ligger dom på skötbordet och att dom försöker att vara två som ger sprutorna och bara göra som ”ett stick” samtidigt! Hoppas det är så hos er också! 🙂

 • Tessan

  När Benjamin fick sina första sprutor så satt han i mitt knä, det är alltid bara jag som går till BVC själv så jag hade inte så mycket att välja på 😉

  Däremot blev det två stick eftersom min sköterska var själv. Var nog mest jobbigt för mig, gjorde ont i hela hjärtat & tårarna trillade på mig, men gick såå fort över för Benjamin! Tröstade honom mellan & han slutade skrika på några sekunder. Andra sticket gjorde ondare sa min sköterska så då var han ledsen lite längre, men max kanske 10 sekunder, sen vart han glad & lugn hela kvällen.

  Försök inte oroa dig, det känner de nog. Och var glad på rösten när du tröstar honom, så han förstår att det inte är farligt. Jag gick fram till en leksak med Benjamin så han kunde kolla på den 🙂

 • Kicki

  Min dotter känner av mig väldigt lätt när jag är tex stressad, då blir hon gnällig. När vi vaccinerade henne satt hon i sin pappas knä, jag klarade inte av de. Jag tyckte det var jätte jobbigt och fällde några tårar. Dottern blev också jätte ledsen och otröstlig i ungefär 20 min minst, hennes pappa fick trösta, jag försökte och även med bröstet men det gick inte mina känslor tog över.
  Sedan ett par timmar senare grät hon otröstligt i över en timma tills vi tillslut gav henne en panodil trots att tempen knappt gått upp något.
  Hon var gnälligo inte sig själv ett tag efter det och jag hatar vaccinering för det var en jobbig period.. Om en månad är det dags igen :/

 • Sevil

  Hej,
  Jag ammade A när han fick vaccinen. På BVC
  sa de att det är bättre att amma när de får det. Han skrek och grät när han fick det för att han blev också chockad För att det kom plötsigt. Det gjorde så ont i min hjärta och jag grät med. Men sedan fick han se lite såpbubblar och lugnade ner sig. Då ammade jag honom på andra bröstet och han fick den andra vaccinen. Det gör mer ont tror jag. Grät och skrik igen men det gick fort och han blev lugn. Ladda med Alvedon hemma för att de kan få feber. A fick feber i alla fall med det gick över snabb.
  Hoppas det går bra för er!
  Sevil

 • Emily

  När vi vaccinerade Stella så frågade BVCsköterskan om vi skulle ge lite sockerlösning precis innan, hon fick ca 1 ml sockerlösning. Första sprutan reagerade hon knappt på, hennes underläpp började darra lite men sen fick hon se mig och då var det bortglömt. Andra sprutan blev hon jätteledsen av ( de säger att en av de två sprutorna de får vid första vaccineringen gör mer ont!) och grät stora krokodiltårar, dock var hon väldigt lättröstad efterråt. Stella fick sitta i sin pappas knä eftersom jag var rädd att min oro skulle ”smitta” av sig på Stella, kan säga att jag hade tårar i ögonen under vaccineringen, tyckte det var hemskt!
  Vi köpte med oss alvedon hem, men behövde aldrig använda den. Stella blev väldigt ledsen första dygnet, kinkade mycket och grät en del, men hon blev också trött och sov rätt mycket av tiden.

  Lycka till!

 • Emely Tuväng

  När min grabb tog dessa så gick jag ut ur rummet och pappan fick ta det, jag är livrädd för sprutor och han kände av så fort jag var rädd/stressad/ledsen/irriterad och blev gnällig och ledsen av det. Jag kom in när sprutorna var tagna och han fick tröst av mig och blev lugn nästan direkt. Så jag skulle nog inte rekommendera att du håller om du är rädd och nervös, då är det nog bättre om pappan gör det även om han inte är lika trygg hos honom så är han kanske lugnare till mods? Kram!

 • Emma

  Nu är det dags för vaccineringen snart.. imon är det ju!! Känns lite pirrigt. Än så länge känner jag mig mest pirrig, inte nervös.. Och som värsta förrädaren…Jair ska följa med iaf, så vi får väl se om det blir jag eller han som håller. Jag tror det blir jag.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.