Okategoriserade

Dags för nattätande nu?

Inatt har jag knappt sovit alls, så typiskt för jag la mig 20.40 men sov bara en enda timme och sen låg jag vaken. Varje gång jag la mig på vänstersida så blev jag superkissenödig och vid kl 3 på natten så blev jag hungrig. Första reaktionen var att vänta ut det och försöka somna trots hungern men när det inte gick så gick jag upp och åt två bananer. 

Undra om det är dags för nattätande nu? Jag är ju ändå i 8:e månaden så det är kanske nu som man börjar bli hungrig på natten? Jag minns att jag tyckte nattätandet var väldigt jobbigt när jag var preggo med Lucas. Jag tyckte ju inte om mat och banan blev jag inte mätt på. Risifrutti kändes för bökigt att äta mitt i natten haha! 

  

Hur går det för er andra? Vilken vecka är ni i och äter ni på natten? Vad äter ni i så fall? Är det någon som har nåt bra tips på vad man kan äta mitt i natten som inte behöver göras i ordning och som snabbt mättar. Stooor bonus om man kan ligga ner och äta (som banan) 😉

18 Comments

 • Zarah

  Jag är i v34 och har inte börjat med nattätandet än. Med de andra två så behövde jag bara äta på natten om jag vaknade och kl var efter 4 😛 Jag hade svårare att sova på natten vid denna tiden och fram med de andra två men det har jag inte upplevt ännu med tredje. Hoppas inte det kommer heller haha.
  Du kan ju göra i ordning mackor på kvällen, som du lägger i kylen, ifall att hungern slår till på natten sen. Bara att gå upp och hämta och sen traska tillbaka till sängen och ligga och äta 🙂

  • Emma - På Smällen igen!

   Det kanske berodde på det, att jag låg vaken igår… Hoppas det! Tack för tipset! Om det blir så varje natt så måste jag ladda upp med något, kanske blir mackor 🙂

 • Mikaela

  Går in i v 32 nu. Förra graviditeten var jag aldrig hungrig nattetid och inte heller nu dock väldiga problem med att sova. Får liksom inte ro. Är nattätande vanligt? Har faktiskt inte hört det från någon annan. Pga mitt illamående så äter jag inte mellan 19 och 12. Men brukar aldrig känna mig direkt hungrig ändå.

  • Emma - På Smällen igen!

   Jag trodde det var vanligt, i alla fall sista månaden… Men det kanske inte är det? Det är inte så att jag får sug efter nåt, jag blir bara vrålhungrig!! Haha! 🙂

 • Tessan

  Är i v 38 nu & har aldrig ätit på natten. Varken i denna graviditeten eller förra. Jag skulle aldrig orka gå upp & äta även fast jag vaknade & var hungrig

  • Emma - På Smällen igen!

   Så tänkte jag också igår men det blev bara värre och värre haha!! I graviditeten med Lucas var det oundvikligt sista veckorna. Jag blev så hungrig att jag mådde illa, men jag åt ändå bara banan som jag minns att jag inte blev mätt på haha! Jag hoppas att det bara var tillfälligt igår att jag blev hungrig för att jag låg vaken, om jag sover kanske jag inte märker det 🙂

 • C

  Jag har läst att det ska vara säkrare att sova på vänster sida mot slutet av graviditeten men om du behöver kissa hela tiden då blir det ju jobbigt. När jag var på CTG med första barnet i v37 blev jag dessutom ombedd att undvika ligga på höger sida då hennes hjärtljud gick ner när jag låg på den sidan jämfört med vänster. Vet inte riktigt vad det beror på men om jag minns rätt hade det med blodcirkulationen att göra. Du som gillar gravidfakta kanske kan undersöka det vidare 🙂

  • Emma - På Smällen igen!

   Ja, jag har också läst det men när man frågar en del BM så säger dom ju att det inte spelar nån roll eller så stor roll… Väldigt konstigt det där… Jag sov på vänster sida tillslut ändå, menar var tvungen att kissa precis innan jag la mig på vänster sida. Att vända sig i sängen under natten funkade inte alls hehe 🙂

 • Johanna

  Jag är gravid i v 31 jag brukar vakna kl 3-4 på natten/morgonen. Har svårt att somna om då så måste typ gå upp o äta nåt för att kunna somna om Brukar oftast äta yoghurt då, ibland nån frukt till, brukar funka bra för mig

  • Emma - På Smällen igen!

   Tack för tipset! Yoghurt känns som lätt mat att äta på natten. Fick en idé nu om att köpa hem drickyoghurt och kanske nyponsoppa också 🙂

 • Sandra

  Är i vecka 36 med mitt andra barn och har faktiskt aldrig känt behov eller sug av att nattäta under någon av graviditeterna. Hade ingen aning om att det kanske till och med är vanligt?!

  • Emma - På Smällen igen!

   Jag har hört det flera gånger och trodde faktiskt att det var vanligt men jag vet inte… Med Lucas var det väldigt tydligt med hungern på slutet, då vaknade jag av att jag var så hungrig att jag hade ont i magen och blev illamående. Men frågan är om det kanske påverkas av att jag bara äter 1 varmt mål om dagen… Jag äter aldrig både lunch och middag, har aldrig gjort det…

 • Nina

  Jag är gravid i v39 och i 2 veckors tid så äter jag 2 gånger per natt haha. 1 gång vid 3 och en gång vid 6-7 och sedan en riktig frukost när jag vaknar helt vid klockan 12 haha

 • Angelica

  Hej! Är nu i v 39, och nej jag har aldrig behövt äta på natten, varken denna eller förra graviditeten. Däremot sover jag superdåligt för jag får så ont i höfterna. Har bara två positioner att välja på (höger eller vänster sida) och eftersom det inte går att vända sig i sömnen så vaknar jag varje gång jag måste vända mig!

 • Cassandra

  Jag ha haft två nattmatperioder. Först vecka 7-11 ungefär då jag mådde illa om nätterna. Då var det nyponsoppa, en skorpa eller macka. Nu är jag i vecka 33 och har väl ätit en nattmacka sen vecka 30 ungefär. Brer bara en mjuk macka med smör. Klart och uppätet på två minuter + ett glas mjölk till. De flesta nätterna behövs det någon enstaka slipper jag. Är oftast hungrig någon gång mellan 3-6.

 • Mia

  Jag åt aldrig på natten under mina graviditeter så där har jag inga tips. Men halsbränna minskar om man ligger på vänster sida, tydligen blir syregenomströmmningen bättre även till bebisen.

 • Lina

  Kokta ägg borde ju vara bra – lätt att äta och väldigt mättande! Nattätande har jag inte ens tänkt på (är i vecka 20), men det kanske kommer i slutet av graviditeten som du säger 🙂

 • Sandra

  Jag är i vecka 33 och vaknar vrålhungrig vissa nätter och bara måste äta för att kunna somna igen. Jag brukar gå upp och äta en skål med yoghurt och flingor och sen går jag och lägger mig igen 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.