Barnvagnar med svängbara hjul eller inte?

Vi (läs jag) har bestämt mig för följande gällande en ny vagn:

 • Kombivagn med mjuklift för det är enklast eftersom mjukliften inte är så tung och vi bor på tredje våning utan hiss
 • Ganska stor varukorg
 • Ingen trehjuling!
 • Enkel att bära
 • Ska kunn köras lätt både i stadsmiljö, i snö och på grusväg

När vi var på babyproffsen idag tittade vi på vagnar med svängbara hjul fram. Vi fastnade för den här Brio Happy:

Den finns med tre olika chassin, två med fasta hjul fram och en med svängbara hjul fram. på bilden nedanför är chassit som har svänbarahjul:

Hjulen går att låsa så att de bara går rakt fram. Är det någon som har erfarenhet av den här barnvagnen eller det här chassit? Någon som vet om det är jobbig att köra på grusväg med den här vagnen elle en liknande vagn som också kan låsa framhjulen? Någn som vet hur det är att köra den här i snö eller har kört en vaggn med lika små hjul när det är snö ute? Snälla, skriv isf till mig, jag vill verkligen ha alla tips ni kan komma med!!!

Vi kollade också på dom här två vagnarna också med svängbara hjul:

Emmaljunga Nitro

Teutonia Cosmo

Om ni har kört någon av dessa vagnar och har tips så blir jag jätteglad!! Jag behöver alla tips jag kan få!

 

Relaterade Inlägg

9 Kommentarer

 1. jen78

  Själv gillar jag Brios kombi vagn med fyra stabila hjul, perfekt på vintern. Men nu ska den nya Brion med svängbara hjul få vinterdäck, så det kan ju funka.
  Emmaljunga är en bra vagn också. Men har inte hört nåt positiva om deras Nitro, utan bara att den är skit kass i snö.

  Svara
 2. Alexandra

  Hej, svängbara hjul är det bästa, mer lättkörd. Om vagnen har lufthjul är det ett stort plus, så slipper det bli så skumpigt på grusvägar. Har haft en brio happy med fasta inte lättkörd. Har haft cresent easy med svängbara framhjul ej luftfyllda inte så bra om man går på skogspromenader på grusväg mer om man bor i city. Nu har jag beställt en mountain buggy med lufthjul och svängbara. Tror det är det bästa. Lycka till!

  Svara
 3. ourlovelylife

  Hej! Vi har en brio happy med 4 fasta lufthjul, vilket är väldigt bra om man bor på landet (som vi gör). Dock saknar jag rörliga hjul när man är inne i stan eller i affären, så då kompletterar vi med en smidigare vagn som ligger i bilen! Happyn är helt underbar att köra och det har världens underbaraste gung, barnet somnar för det mesta på 2 röda! Men skulle jag köpa en vagn nu så skulle jag vilja ha en som passar både i stan och på landet med rörliga/låsbara lufthjul fram. Våran vagn som ligger i bilen har plasthjul vilket blir väldigt “hårt” liksom, ingen stötdämpning..
  Nya Brio Smile kommer ha rörliga lufthjul kom jag på nu! Annars finns det Crescent Trike, dock är det en trehjuling 🙂 Lycka till!

  Svara
 4. Angelica

  Hej! Tyvärr har jag inte kört någon av just dessa vagnar.. men jag kan tipsa om den som vi har.. Det är en Crescent Classic och den går bra på alla underlag.. till och med lite terrängkörning har vi provat! Den har fyra fasta stabila lufthjul så det går mjukt.. Det är en hårdlift i den som är stabil och bra med plats för lillbebisen, den är inte alls tung, den väger nog som en mjuklift kan jag tro =) Vi har kört den i över ett år nu och har aldrig haft något som hellst problem med den, och nu när det är dags för en syskonvagn så känner jag mig lite sorgsen att min Crescent inte kommer att vara huvudvagnen längre.. Fånig man är =P

  Svara
 5. sussi

  Vi hade en äldre modell av Teutonia med svängbara hjul, liten och smidig i stan men sen kom en rejäl vinter. Tror aldrig jag har svurit så mycket när vagnen fastnade hela tiden. Tyckte också vagnen var väldigt stum, ingen bra gung. Nu har vi en brio happy istället med lufthjul som vi verkligen gillar, det spelar ingen roll vilket väder det är. Och så är den rymlig så att vår 2-åring utan problem fortfarande kan sova i den. Ett enda minus är att om man som vi har teleskopchassi så blir det lite trångt på bussen. Så till nästa barn kommer vi det bli en Brio Happy igen men med knäledschassi. 🙂

  Svara
 6. Kiina

  Hej! Vi har en Emmaljunga Nitro City som är helt fantastisk.
  Skulle aldrig kunna ha en vagn utan svängbara hjul nu när jag haft denna 🙂 Har en 2 åring som fortfarande använder den, och den ska även användas till bebisen som kommer i april. Vi har bara sittdelen men hade en hårdlift i de första månaderna.
  Jag rekomenderar denna vagn starkt, skulle aldrig byta 🙂
  Kramar

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här