Checka aldrig in medicin!

Ni läsare är så grymma och ibland får jag bittert ångra att jag inte frågade er först. Den här resan är ett typ-exempel på det. Dagen innan vi skulle flyga så hämtade jag ut Isadoras medicin på apoteket och flera i apotekspersonalen informerade mig om att jag måste checka in medicinen eftersom flaskan var för stor för att ta med i handbagaget. En på apoteket tipsade till och med om att hälla över lite i en annan flaska så det var precis vad jag gjorde. Jag brukar alltid dubbelkolla sån här information eller åtminstone nämna såna här grejer på bloggen för då brukar ni rätta mig om jag har fel. Men dagen innan resan så hade jag så mycket att tänka på att jag helt glömde bort detta. Det hela slutade alltså med att jag checkade in väskan och Isadoras medicin är alltså fortfarande borta. Det hade jag aldrig kunnat tro! Idag är det 7 dagar utan väskan och även om den kommer nu så tror jag inte att det är bra att sätta igång med den igen för det blir ju som att börja på en ny kur, annars ska man ju alltid avsluta antibiotika-kurer (som någon skrev) för att inte öka risken för resistenta bakterier.

Men nu vet jag i alla fall till nästa resa, att man INTE behöver checka in receptbelagd medicin. Så här står det på Swedavias hemsida:

Receptfria läkemedel

Receptfri medicin (linsvätska, hostmedicin, näsdroppar med mera) får du i första hand ta med så mycket du behöver under själva flygresan. Men du kan ta med dig receptfri medicin för hela din bortavaro om du är osäker på om du kan köpa produkten på resmålet eller om den bara finns i större förpackningar.

Receptbelagda läkemedel

Du får i ditt handbagage ta med dig så mycket receptbelagd medicin som du behöver under din bortavaro.

kavepening

Bildkälla

Tack för att ni pålästa läsare upplysta mig om detta! Jag ska komma ihåg det nästa gång!

Relaterade Inlägg

En kommentar

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här