Strandade i portugal

Vilket kaos hemresan har varit! När vi kom till flygplatsen så hade vi övervikt så vi köpte en till väska och packade om alltihopa för att slippa betala. Vi hade 11 kg övervikt men efter att jag packade om så blev det exakt rätt trots att jag bara gick på känsla. Exakt på kilona blev det! Det var svettigt för vi hade inte supermycket tid och när hade gått igenom säkerhetskontrollen så var det 3 min kvar till boarding. Vi stod längst fram i kön och väntade när vi fick besked om att väderförhållanden i Lissabon inte tillät oss att flyga. Flyget gick inte förrän 2 timmar senare så vi missade vårt anslutningsflyg i Lissabon. TAP kompenserade med en ny biljett men inte förrän idag så vi fick bo över på ett all inklusive hotell. Nu är kl snart 8 och vi har varit på flygplatsen sen 6.30 och hoppas innerligt att historien inte upprepar sig. Men även om flyget går nu så har vi ingen lösning på hur vi ska ta oss hem från stockholm. Flygbiljetterna är svindyra, med bagage så ligger dom på 3000-5000 kr så nu är planen att vi hyr bil på Arlanda och att jag kör hem till Göteborg men jag är skitorolig för halkan som råder. Usch, vad jobbigt! Och ingen av våra försäkringar täcker detta heller – skitdåligt! Vilken otursresa!!!

  

Relaterade Inlägg

16 Kommentarer

 1. Kajsa

  Vilket kaos, kolla tågbiljetter från Sthlm- Gbg. Flygbuss går från Arlanda direkt till Cityterminalen/Sthlm Central.

  Svara
 2. Andrea S

  Usch! SJ och MTR express är mycket billigare trots att du bokar samma dag…kan tom hitta sista minuten ibland.

  Svara
 3. A

  Jag skulle nog ta flyget även om det kostar. Bekvämlighet och säkerthetens skull. Det är mkt pengar men längre fram kommer ni inte tänka på det. Man får köra sakta då det är mkt halt och ni kanske är hemma på 7 timmar istället för 1 timma som det tar med flyget.

  Svara
  • E

   Så hade jag också gjort, jag tycker att det är värt att lägga pengar för att undvika extra stress. Men jag är övertygad om att ni tar de beslut som är bäst för er. ??

   Svara
 4. Karolina

  Så jobbigt! Men kämpa på och hoppas det löser sig på något sätt. Jag skulle nog satsat på tåg till Göteborg.

  Svara
 5. Nina

  Ja kolla tågbiljetter, det är inte så dyrt som man tror. Man kan boka platsbiljett till barnen för en billig peng så slipper man ga dem i knät hela resan.
  Det är lurigt väglag nu med snö och halt…
  Kram

  Svara
 6. Marie Alvas mamma

  Åh vilket oflyt. Väljer ni att ta bil så tror jag inte du behöver oroa dig för halka om ni håller er till stora vägar. Där brukar det vara saltat så det räcker och blir över. Gör det som känns bäst för er. Håller tummarna att allt flyter på nu så ni kommer hem.

  Svara
 7. Thaimorsan

  Mardröm med Force Majeure! Inga försäkringar täcker detta men flygbolag brukar ändå kompensera för lite goodwill.

  Hoppas ni kommer hem välbehållen. Så Drygt och jobbigt!!!

  Svara
 8. Alex

  Stackars! Om det på nåt vis skulle hjälpa bor vi i Enköping (40min från Arlanda) om ni vill stanna och ta flyg dagen efter, eller bara ta en fika på vägen hem mot Göteborg ??

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här