Okategoriserade

Bumbleride på freeport

Idag har varit på freeport. Där kom vi fram till att Trille Viper nog inte blir barnvagnen från oss eftersom vi bor på tredje våningen och liggdelen var alldeles för tung att bära upp med en bebis i. Därmed uteslutade vi också Tako från pyret o snäckan då den liggdelen också väger 5 kg. Nää, det får helt enkelt bli en vagn med mjuk- eller hårdlift. Den vagn som vi istället började titta på var Bumbleride med trehjul. Jag kanske ska sluta vara så hård med att jag vill ha tre hjul istället så att vi får några fler alternativ…

20121021-175739.jpg

Det som får mig att bli osäker på denna är att det inte går att vända sittdelen… Är det jobbigt? Att inte kunna se sitt barn? Jag vill gärna ha tips om detta!

10 Comments

 • Malin

  Hej! Man brukar börja använda sittdelen kring ca 6 månader (lite olika), bebisen är fortfarande ganska liten då. Jag skulle råda till att ha en sittdel som är vänd mot sig. Jag hade tyckt det varit jobbigt att inte kunna se min flicka när hon var så liten.
  Vi har en Teutonia Fun som vi är supernöjda med, använde en mjuklift när hon var bebis då vi oxå bor i lägenhet utan hiss. Smidigt att bära upp henne i den.
  Nackdelen med vagnen är att sittdelen är ganska liten, men som tur är så har vi en liten flicka. Men det vet man ju inte innan.
  Lycka till med alla beslut!

 • Angelica

  Hej! Jag personligen skulle inte köpa en vagn där man inte kan vända sittdelen! Jag vill ha ögonkontakt och kunna prata med min dotter när vi är på promenad! Min dotter är 15 månader och tycker fortfarande inte direkt om att åka frammåt.. Hon vill se mig och jag henne! Det hade absolut inte fungerat att sätta henne vänd ifrån mig när hon var 6 månader, då hade jag fått köpa ny vagn om inte vår hade vart vändbar.. Det var mina åsikter och erfarenheter:) givetvis fungerar barn på olika sätt men så e det för oss. Återigen så tjatar jag om crescent.. Dom har vändbara sitsar, och modeller med svängbara hjul(såg att du ville ha det) som är riktigt snygga!

 • Linda

  Jag har läst att barnet ska vara vänd mot den som kör vagnen till 1.5 års ålder. Tycker det verkar lite väl långt men till drygt ett år kanske. Tror den lille har tröttnat på att ligga ner innan ett år…

 • malin - mamma till Stella

  Vi har haft Stella vänd ifrån oss ganska länge, men för några dagar sen köpte vi en annan vagn så jag kan ha henne mot mig. Det går bra att inte se barnet, men det är mycket bekvämare att trösta/ge napp osv om han är vänd mot dig 🙂

  Plus att jag skulle rekommendera två hjul fram, vi har haft en med ett hjul fram och det är svårare att komma på bussar, vagnen drar liksom dit den vill men inte dit du vill hehe 😛 Men du kanske inte åker så mycket buss. 🙂

  Hoppas ni hittar någon vagn som passar er! 🙂

 • Josephine

  Att den ska kunna vändas emot en var det absolut viktigaste för oss när vi beställde vagn. Vill absolut kunna se mitt barn fram tills den är lite större. Så skulle inte råda dig att köpa en endast bortvänd. Men det är en smaksak, även om psykologer osv tycker att det är fel att vända barnet bort för tidigt.
  Men ska man lägga flera 1000 kr på en vagn tycker jag att man kan välja en där man kan vända sittdelen åt båda håll. Det finns faktiskt många vagnar idag som går att göra detta på. 🙂

 • M-

  Hej tjejen! Vad fina ni är 🙂

  Jo, jag åkte ned till Lund där snäckan&pyret butiken låg. Dessvärre var den stängd. :(.. Men vi ska beställa en tako vagn därifrån. En kompis till mig beställde en sådan från Polen (mycket billigare) och är skitnöjda!!! Massa av deras andra ”barn”vänner är jätte avensjuka. Man får ju ligg/sitt vagn och bilstol allt i ett. Vi kommer faktiskt beställa vagnen därifrån utan att kört den. Lite galet kanske men jag litar på dem som har tako. Den är lätt och smidig att ha i bil, lätt att plocka ihop osv. Hjulen är stabila och den är lättkörd! 🙂 och snygg.. Och bra pris 🙂 Som du hör är jag fast..

 • Johanna

  Tror verklugen du kommer ångra dej om du köper en du inte kan vända mot dig! Är himla skönt att kunna se den lilla, och han vill nog kunna se sin mamma och pappa oxå 🙂

 • Emma

  Tack alla, för era tips! Jag har härmed uteslutat bumbleriden från tänkbara alternativ!!! Jag kommer välja en vagn där vårt barn kan sitta både mot eller ifrån oss! 🙂

  Malin, ja vi funderar ju på en Teutonia, så om det blir en sån så får vi hålla tummarna att vår pojk blir en liten pojke!

  Angelica, jag ska kolla cresent också! Jag kom ihåg nu att du har ju tipsat om den innan! Dom har inte cresent på babyproffsen. Har du nåt tips på var dom har den i gbg?

  Malin (mamma till Stella) – jag kommer nog åka en del buss och spårvagn så det är nog idé att tänka på det när vi bestämmer oss. Tack för tipset!

  Josephine, jag håller med dig! Det är ju många 1000 kr man spenderar så då är det lika bra att man väljer nåt bra för pengarna!

  M- jag tror Takon är jättebra! Jag skulle nog beställt den utan att köra den om vi inte hade bott på tredje våning o liggdelen inte hade varit så tung… Jag har varit o känt på en annan liggdel som vägde lika mycket (5kg) och med en bebis i kommer den bli för tung för mig att bära upp i vår lägenhet.. tyvärr 🙁 Men den blir säkert jättebra till er 😀

 • Johanna

  Kan varmt rekomendera Emmaljunga ozone (sittdel), den är ergonomisk och helt UNDERBAR!!! Sen en citykorg som liggdel. Har haft min i 19 månader nu och jag vill ALDRIG byta vagn som många vill efter ett tag! Är såååå nöjd, och vår lilla kille sitter som gjutet i den! Två mindre svängbara hjul fram, perfekt! Och du som oxå bor centralt borde verkligen satsa på svängbara hjul. Fullkomligt ÄLSKAR vagnen och att den är ergonomisk ich bra för barnet gör inte saken sämre 😉 Dessutom ville inte Max ligga i liggdelen mer än 4 månader, då va jag extremt nöjd att jag valt ozone som sittdel då bebis/barn sitter som i en liten ”skål” med rumpan. Som sagt, ta en kik live på den! Går ha sitt och liggdelen åt båda hållen! Lycka till med allt! 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.