Okategoriserade

Bebis-första-år-bok

I somras streckläste jag den här graviboken:

Jag kan starkt rekommendera den! Den är jättebra! Jag kunde inte sluta läsa den tills den var slut, så ja låg mest och läste hela semestern 😛 hehe!! Den tar upp dom där pinsamma sakerna som vi förstföderskor oroar oss för och den är skriven ungefär som det är ett gäng vänninor som berättar. Många av berättelserna är väldigt komiska så jag låg och småfnissade igenom hela boken och min fästman frågade hela tiden ”vad är det som är roligt nu då, berätta!” Den kostar bara 41 kr på bkia nu såg jag! Köp den här!

Men nu är jag sugen på att läsa en bok där jag kan ”lära mig” allt som har med bebisens första år att göra! Jag börjar få lite panik när jag tänker på det faktiskt! Haha!! Jag har ju precis börjat lära mig om barnvagnar nu, men var ska jag lära mig om bebis? Först tänkte jag att jag lär mig väl automatiskt, men nu i fikarummet när en mamma precis kom tillbaka från sin mammaledighet började berätta hur bebisen ska ligga för att iinte få platthuvud och vilka kuddar som var bra och dåliga så kände jag mig helt vilsen!

Någon som kan rekommendera någon bra bok?

7 Comments

 • Angélica

  Att lyssna på andra mammor är både det bästa och det sämsta du kan göra 🙂 Du kommer alltid känna ditt barn bäst och det som funkar hos er kanske inte funkar för andra. Givetvis är det aldrig fel att lyssna men i längden är du ändå den bästa mamman till er skatt!
  Jag tror inte du ska läsa för mycket om hur det ”ska” vara och hur du ”ska” göra , du kommer lära dig heeela tiden och det är det som är fantastiskt 🙂 Du kommer aldrig kunna plugga till hur du blir en bra mamma, du bara blir det.
  Så välkommen att känna dig helt förvirrad, det är precis så det ska vara 😉
  Kram!

 • Emma

  Tack Monica för boktipset!

  Tack Angélica för att du stärker mitt självförtroende! Jag försöker att inte lyssna för mycket på andra mammor. Ibland känner jag att man får höra massa skräckexempel o konstiga tips från vissa mammor. Jag vill ju inte känna mig mer förvirrad och ibland får dom mig att känna mig mer förvirrad. Det varför därför jag helst ville läsa något som nån pålitlig person helst barnmorska har skrivit för då kan jag välja att tro på det istället för att få höra massa olika åsikter från olika mammor. Men det känns bra iaf att jag inte behöver ”plugga” för att bli mamma, man bara blir det! Och jag känner mig övertygad om att jag kommer bli en bra mamma! Jag kommer göra allt för vår bebis utom att curla honom då haha!!

  Tack Elin också för ditt tips om kudde! Jag ska gå in o kika där!!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.