Bra present till 8-åring

Jag har tänkt på det ganska länge nu och kände att jag bara måste skriva ett inlägg och tipsa om en bra present till 8-åring 🙂 Jag skulle vilja påstå att det här är den perfekta kalaspresenten eftersom den är lagom dyr samtidigt som den passar dom flesta barn i den här åldern – en köttätande växt! Vi köper det till alla jämnåriga barn som fyller år nu och det som är roligt med det är att Lucas och kompisen får ett gemensamt intresse 🙂

För cirka en månad sen gjorde Lucas köttätande växt världens coolaste fångst! Den fångade en geting! Det blev lång kamp där det hela tiden såg ut som att getingen skulle ta sig loss, men icke! Den köttätande växten vann! SÅÅÅ COOLT!

En viktig sak är dock att man aldrig ger vanligt kranvatten till en köttätande växt, då dör den! Köttätande växter tål nämligen inte kalk och därför behöver den destillerat vatten, dvs. vatten från torktumlaren eller regnvatten 🙂 Köttätande växter gillar inte att bli helt torra och dom behöver mycket ljus. Ställ dom i ett ljust rum och ställ gärna ut den en stund på balkongen eller altanen ibland – det var så som Lucas köttätande växt lyckades fånga en geting 🙂 Läs mer om hur man håller en köttätande växt vid liv HÄR!

Relaterade Inlägg

En kommentar

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här