4 knep för att hålla köttätande växter vid liv!

När Lucas fyllde år fick han en köttätande växt. Jag har hört att dom är riktigt svåra att hålla liv i, men vi verkar faktiskt som att vi har lyckats hålla denna levande så därför tänkte jag dela med mig av det avgörande knepet och några extra tips 🙂

1. Det avgörande knepet för att hålla en köttätande växt vid liv är att INTE vattna den med kranvatten. Köttätande växter tål nämligen inte kalk som finns i vanligt vatten och ska därför vattnas med destillerat vatten eller regnvatten. Vi vattnar vår med vattnet från torktumlaren som jag filtrerar genom ett kaffefilter för att bli av med eventuella textilfibrer (för säkerhets skull). Tack till Jenny som berättade om detta knepet 🙂

2. Låt dom aldrig torka ut – Vi vattnar vår köttätande växt ungefär varannan dag och med ganska mycket vatten. Jag brukar känna på mossan så att den alltid känns som mossan i skogen när man plockar svamp.

3. Reta inte din köttätande växt – Om du retar din köttätande växt att sluta sig för många gånger genom att pilla i den med ett finger så orkar den tillslut inte slå igen mer. Däremot kan du mata den genom att fånga en fluga med pincett, då öppnar den sig igen när den vill ha mer mat.

4. Att bladen på växten torkar är inget att oroa sig för, det kommer nya vid nästa säsong. Om du vill undvika att bladen torkar är det bra med extra belysning genom lågenergilampor eller lysrör.

På Lucas köttätande växt har flera blad torkat men det kommer också massor av nya rör i mitten av växten så det ser ut som den mår väldigt bra 🙂 Det ska bli spännande att se hur detta går, det ser i alla fall lovande ut än så länge!

Har ni köttätande växter hemma? Har ni några bra knep att dela med er av?

Relaterade Inlägg

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här