Okategoriserade

Börja blöda igen efter 6 veckor – avslag

I måndags, dagen efter att jag hade ätit den där mögliga marmeladen och mått dåligt hela natten, så började jag plötsligt blöda färskt blod igen. Först tänkte jag att det bara var tillfälligt – avslag kan ju komma och gå, men jag hade inte blött något färskt blod på fyra veckor och bara haft det där sista genomskinliga avslaget i två veckor så det var ändå lite konstigt. Jag blödde mindre än mens och jag tycker inte heller att det såg ut som mens, men eftersom jag också hade ont i magen så ringde jag till sjukhuset.

Sjukhuset ville absolut att jag skulle kolla upp det så i fredags kväll åkte jag till Akuten för gravida och nyförlösta, där tog dom ett infektionsprov som visade sig vara bra. Alltså ingen infektion i livmodern, skönt! Men jag hade fortfarande en sak kvar som jag oroade mig för. När jag hade fött William så trodde jag att min mens kom tillbaka tidigt och pga att den var helknäpp och superoregelbunden så började jag med p-piller, men det hjälpte inte. Jag blödde så kallade spottings, ibland i trosorna men oftast kom det när jag gick på toaletten, så tillslut sökte jag hjälp och då visade det sig att jag hade en infektion på livmoderhalsen som även orsakade cellförändringar. Jag fick två antibiotika-kurer och göra konisering. Gynekologen sa att jag skulle ta ett nytt cellprov om 6 månader om jag inte blev gravid för då kunde jag strunta i det.

Det var lång kö på Akuten för gravida och nyförlösta i fredags så dom frågade om jag var okej med att komma tillbaka imorgon istället och det var såklart okej, att föredra till och med 🙂 På lördagen var jag tillbaka igen och blev ordentligt undersökt av en läkare. Livmoderhalsen såg frisk ut, dock kunde läkaren inte utesluta cellförändringar utan ett cellprov, men han var inte orolig för det så han tog inget, däremot tog han infektionsprov från livmoderhalsen. Han kollade också livmodern med ultraljud och hittade inget mer blod, bara sårvätska. Det var lite roligt för det såg exakt ut som jag var tidigt gravid och att vätskan var en hinnsäck med fostervatten. Till och med läkaren tyckte att det såg ut som jag var tidigt gravid och sa ”Vänta lite”, medans han försökte se om det låg nån liten krabat i vätskan. Han frågade till och med ”Ni har inte haft sex va? Så du kan inte vara gravid?”. Haha! Jäklar vilken chock det hade varit om jag var gravid!!

Han kollade också äggstockarna och att den ena hade växande äggblåsa vilket betyder att det kan vara ägglossning på gång snart. Haha! Efter att ha uteslutet allt som kan vara fel så kom han fram till att det är mensen som är tillbaka, bara 6 veckor efter förlossningen och att det är dags att börja med preventivmedel…! Helt SJUKT! Efter Lucas tog det 1,5 år att få tillbaka mensen och Isadora tog det 8 månader och nu hann jag liksom inte ens bli av med avslaget…?! Jag vet ärligt inte vad jag ska tro. Jag tycker inte att blodet har mensfärg och det är inte heller så mycket som när jag har mens så jag tror nog inte på det förrän det kommer en gång till, men samtidigt så verkar det inte riktigt normalt att få så här mycket färskt blod 6,5 veckor efter förlossningen? Jaja, vi får se om det går över nu och om det kommer tillbaka för då är det väl mensen då…

7 Comments

 • Gittan

  Jag har haft liknande i min tre sista graviditeter faktiskt. Och framförallt i den sista nu. Avslaget slutade helt vid ca 4 veckor och var inget färskt blod efter knappt 2 veckor sen vi 6 veckor var det som om någon vred på en kran och de kom återigen färskt men inte som en mens utan betydligt mindre. Jag är dock övertygad om att det inte var mens utan något annat, vet dock inte vad och har inte sökt för det. Men min ”riktiga” mens har kommit när bebis varit runt 4 månader med alla fyra barnen, då kommer den regelbundet och blöder mer som ”vanligt”.

  Kan tillägga att jag helammat alla barnen minst i 6 månader men de verkar inte hjälpa här ☺️ Och har för mig att deras nattsömn kan påverka att mensen kommer igång.

  • Emma

   Jag tycker inte heller detta känns som mens. Det ser inte ut som det och stämmer inte med mängden. Vi får se om det kommer igen om en månad, annars var det nog avslag trots allt 🙂

 • Lisa

  Jag har fått en blödning ca 7 veckor efter förlossningen efter alla tre barnen 😅 Men jag har upplevt det som att mensen kommit tillbaka. Sjukt tråkigt 😅🙈

 • Frida

  Hade liknande efter Malte, trodde inte de va mens för kändes lixom inte som de och kändes lite tidigt.. meeen när han blev 3 månader så kom ett chockande plus på stickan så visst va de mensen och sen ägglossning och där blev jag gravid med Milia 😂❤️

 • Alexandra

  Jo det kan absolut vara mensen den första kan ju vara lite konstig speciellt eftersom set verkar vara äl på G.Helammade förra året och min dotter föddes i oktober..sitter nu här med en pojke som blir 5 veckor idag..helt oplanerat men en välkommen liten 4:a..har också 4 barn varan 3 pojkar och vi är nästan lika gamla (är 34) och våra första är födda 2013😊🤣ganska många likheter så extra roligt att följa er😁..blev dumpad av min ex-make och pappa till 1:a..träffade min nya make och vi gifte oss snabbt därefter.. tror att 3 av 4 barn är födda samma år som dina..-13,-20,-22…bara våra flickor som inte är födda samma år..min blir 1 år snart..synd atr vi inte bor i samma stad annars skulle de t vara roligt träffas 😁

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.