Blod när barnet bajsar visade sig vara stjärtfluss

Det är makalöst hur mycket man får lära sig om sjukdomar när man blir förälder. Idag har vi fått lära oss att det finns något så eländigt som stjärtfluss som orsakas av samma bakterier som halsfluss. Jag har alltså med min eländiga halsfluss i somras, lyckats smitta mitt älskade barn med streptokocker som satt sig i rumpan! Det värsta är att vi inte ens har förstått att det varit det, utan vi har trott att för lite vätska i värmen i Spanien orsakade en förstoppningen som i sin tur lett till små sår i ändtarmsöppningen som gör att barnet inte vill bajsa och då blir ännu mer förstoppad. Stackars, stackars liten! Vilket elände!

Efter resan till Spanien fick vi tillslut ordning på magen genom några förändringar i kosten, mer vatten och ett par katrinplommon varje dag, men när det fortsatte komma blod trots mjukt bajs så förstod vi att nåt var fel. Idag när vi besökte läkarn fick vi reda på att det var streptokocker som ställt till det – testet var tokpositivt! Tänk om vi hade vetat, då hade vi ju besökt läkarn mycket tidigare!

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

  1. Lexochlogan

    Stackarn, ja det är mycket man inte känner till när det gäller barn framförallt. Skönt att ni vet vad det var nu i alla fall. Jag var säker på att jag hade problem igen med min mage nu under hösten, var säker på att det hade med gallsten att göra och gick tillslut till läkaren. De tog blodprover som var jättehöga och det visade sig efter kisseprov vara uvi. Hade inte haft ont på det sättet alls så vart mest förvånad, så många veckor jag hade sluppit ha ont om jag gick tidigare.

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här