Okategoriserade

Bidrottninggelé mot hormonell acne

Igår började jag med bidrottninggelé också. Jag har fått höra mycket det sista att man ska bekämpa acne inifrån. Jag har aldrig hört det förut, men efter att ha sett den här videon på Rosa Bubblas blogg så kände jag mig ännu mera övertygad om att det är just hormonell acne jag har.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Z139_OHNuLE

Ännu ett bevis på att det är hormonell acne är väl att det hjälper med Yasmine p-piller som jag har skrivit om förut. Dessutom så hade jag ju jättefin hy när jag var gravid med Lucas. Ja, mycket tyder på att det är hormonell acne jag har och då måste jag hitta något som bekämpar just det. Jag har läst på lite i olika forum och förstått att bidrottninggelé ska vara bra mot hormonell acne.

Jag provar just nu med Apiforce bidrottninggelé från Graviditetskollen. Doseringen jag går efter är en kapsel före frukost från mensens första dag till ägglossningen.

 

 
 

  

Jag fortsätter med B-komplex och Superzink varje dag också. Egentligen kanske jag borde prova en sak i taget för att se vad som funkar bäst och sen börja kombinera. Men i ärlighetens namn så bryr jag mig inte om vad som är nyckeln till en acnefri hy om jag bara slipper denna hemska acne. Jag tror nämligen inte att en enda grej kommer hjälpa mig, jag behöver nog en kombination av hjälpmedel inifrån och utifrån så om jag hittar en hudvårdsserie och ett vitamintillskott som fungerar så kör jag på det!

Ni som har hormonell acne, hittade ni ett naturligt sätt att bli av med era problem eller fick ni ta till läkemedel? Någon som har erfarenhet av bidrottninggelé?

5 Comments

 • elin

  Hej! 🙂 jag har exakt samma problem som dig! Men är gravid i v.13 nu och undrar om du vet om man kan äta bidrottninggele då? Kram och tack för en super bra blogg!

  • Emma - På Smällen!

   Hej Elin! Nej, tyvärr ska man inte äta bidrottninggelé när man är gravid. Vet inte riktigt varför, men jag har läst att man inte ska göra det. Prova att köpa aloevera gel och lägga ansiktsmask med det. Det tycker jag kan vara ganska bra när huden är som värst.

 • C

  Jag har aldrig haft acne naturligt, bara enstaka finnar då om då, främst vid mens, men fick acne av p-piller när jag var runt 20. Så fort jag slutade med den sorten försvann acnen (det var över 10 år sen skulle minns inte namnet). Nu när jag fick mens första gången efter andra barnet har jag igen fått 2-3 stycken, så hormonbalans ch menscykel tror jag kan påverka jättemkt. Hoppas du finner en behandlingsmetod som passar dig, och att det inte blir för dyrt med alla produkter!!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.