Okategoriserade

Besvikelse, stress och egentid med Lucas

Den här dagen började kaotiskt med massor av stress och besvikelse. Jag var uppe tidigt och gjorde mig ordning för att åka iväg till Borås för att hämta min gamla bil. Jag var tvungen att åka senast 9.20 för att hinna med tåget så när klockan var 9.00 och jag fortfarande inte hade hört något från Jair som skulle passa barnen så jag ringde honom. Han låg fortfarande kvar hemma i sängen och blev inte glad när jag ringde. Jag kände hur stressen knöt sig i magen. Hur skulle jag nu hinna hämta bilen innan jag och Lucas skulle gå på Frölunda-match? Och vad händer om jag inte hämtar den idag?

Jag hade två problem som gjorde att jag var tvungen att hämta bilen. Det ena problemet var att mina vinterdäck till nya bilen ligger i den gamla bilen och det andra var att det inte finns någon plats för min pappa att ställa bilen i Borås. Jag var alltså illa tvungen! Jag ringde både mamma och pappa som tillslut löste både bilproblematiken och barnvakt till Isadora under hockeymatchen. Jag har tur som har min familj som hjälper mig, utan dom och mina vänner så vet jag inte hur jag skulle klara mig ibland.

Det blev en ganska stressig dag med många omplaneringar, men när vi väl satt i bilen på väg till Scandinavium så kändes allt toppen. Jag och Lucas fick en fantastisk stund tillsammans och det var riktigt kul att se Frölunda måste jag säga. Dom gjorde en overkligt bra match med 4-1 varav dom sista två målen puttades in när det var 3 minuter kvar av matchen!

Efter hockeymatchen åkte jag och Lucas hem till min mamma som hade tänt ljus och dukat fram tacos. Det blev ett jättemysigt och lugnt avslut på kvällen.

Det finns bara en sak kvar som jag önskar att jag hade hunnit med idag som jag inte hunnit och det är att sätta ett ljus på min mommos grav. Min lilla fina mommo som jag saknar så mycket som det går att sakna någon. Tyvärr är det 1,5 timme till hennes grav, men jag tänder ett ljus för henne här hemma istället.

13 Comments

 • Karin

  Hej,
  Inte alls du som behöver förklara dig då du verkligen försöker få allt att fungera. Vänd dig till dem som du litar på för att du ska få en fungerande vardag.

 • Sara

  Va kul me hockey! Hade Lucas svårt att sitta still lr tyckte han att d va kul? Jag älskar hockey men minns när jag var liten o såg på fotboll på Ullevi så kunde jag inte sitta still o ville mest springa runt o göra annat.

  Du är stark!

  • Emma - På Smällen!

   Han satt still dom första två delarna av matchen, men dom sista 20 minuterna la han sig på stolarna (fanns några lediga vid oss) och flyttade runt. Matchen tog 2,5 timme så jag var ändå imponerad att han orkade vara aktiv i matchen i 2 timmar.
   Tack fina du! ❤️

 • S

  Usch vad tråkig att J inte ställer upp som han ska, du ska inte behöva dra det lasset själv! Vill åka dit och ta honom i örat och säga både det ena och det andra om hur man beter sig. Vilken tur att du har andra som ställer upp men den negativa stress du tvingas hantera är så orättvis ☹️ Heja dig för att du kämpar på så himla fint ❤️

 • -Jenny-

  Jag vet inte hur jag ska fråga detta utan att det låter ”fel”. Men nu när ni har separerat – ser du på Jair på ett annat sätt? Som utomstående kan jag inte förstå hur han kan vara så oansvarig och hjälpa till så lite. Det är ju HANS barn också. Mitt hjärta gör ont för dem och för dig. Du är stark och jag menar inget illa. Jag blir bara så arg.
  Kram

 • Caroline

  Jag har svårt att man kan förstå att man blir arg över att bli väckt när man försovit sig. Att bli stressad och be tusen ggr om ursäkt och skynda sig mer ön någonsin är nog en mer vettig reaktion. Jag måste också säga att jag tkr du är fantastiskt stark och grym Emma! Jag imponeras och inspireras av dig!

 • Karin H

  Vi har 6 mil till mormor & morfars grav & det kändes ”dumt” att åka fram & tillbaka ”bara” för ett ljus, så mamma & jag gick till Svenska kyrkan här hemma & tände ljus i minneslunden. Jag hade annars tänt ett ljus hemma i trädgården. Jag tror ju att mormor & morfar är i himlen & då är ju inte graven i sig viktig.

  Så tråkigt med J, att han inte kan steppa upp & vara pappan hans barn borde få ha, trots separationen. Skönt att du har andra till hjälp & att ni fick en kul hockeykväll.

 • Mia

  Jag tänder alltid ljus för min pappa hemma, på hans födelsedag och på dödsdagen, det funkar minst lika bra ?
  Men vad arg jag hade varit på barnens pappa om han hade gjort så! Har man sagt att man ska göra en sak så gör man det också, inte minst för barnens skull.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.