Bebiskläder i BB-väskan

Jag har nästan packat färdigt bebbens kläder i BB-väskan nu, det enda som fattas är att välja byxor 🙂 Dom hänger på tork just nu 🙂

Jag har packat BB-väskan efter packlistan som jag skrev i ett inlägg här på bloggen, Packlista BB-väskan, men jag ha också haft väldigt mycket nytta av IdaZätas blogginlägg Utvärdering av förra årets BB-väska speciellt när jag skulle välja VILKA av alla kläder som jag ska ta med till bebben!

Tack IdaZäta för det inlägget! Det gjorde mina val av babykläder mycket enklare och förmodligen mycket bättre!

IdaZäta skrev så här om bebiskläderna i sin utvärdering av BB-väskan:

”Det stora misstaget jag gjorde med bebis kläder förra gången var att det var för tjocka och bökiga. Tunna kläder som en body, gärna med omlott-knäppning så att man slipper dra bodyn över huvudet på bebisen för själv tyckte jag att det var väldigt jobbigt som osäker, nybliven mamma. Onepice i all ära men kör då på en pyjamas i stället skulle jag säga. Bebis hud behöver andas så ha då hellre en filt över om du är rädd att hon/han fryser. Angående filt så köpte jag den mjukaste, mysigaste filten jag kunde hitta.. BIG mistake! Den andades ju inte riktigt bra så Felicia blev ju som kokt där inne, jag gillar geggamojas filtar i jersey eller klippans tunna ullfiltar dom kan jag rekommendera.”

Om jag inte hade läst IdaZätas inlägg hade jag antagligen plockat med mig dom sötaste bebiskläderna jag har köpt, bland annat en Newbie-body som inte har omlottknäppning! Jag kan se mig själv stå med den här bodyn i handen och inte riktigt veta hur jag ska göra på vår nyfödda så det känns jättebra att jag bara har packat med bodys med omlottknäppning nu!

Jag har också lyssnat på råden om att ta med pyjamasar hellre än OnePiece så jag har tagit med tre små pyjamasar 🙂 Till filt skippade jag den mjukaste, mysiga filten som vi har köpt som med nog all säkerhet inte kommer andas för det är en sån där fake-lammfiltspläd. Istället tog jag med den fina ulllfilten som min mormor har virkat till vår lilla kille 🙂 Den kommer att andas 🙂

Nu är det bara byxor kvar att välja och då kommer jag ta dom mjukaste byxorna 🙂

Relaterade Inlägg

4 Kommentarer

 1. Ida Zäta

  Å va roligt att du hade så mycket användning för min utvärdering och jag hoppas att du kommer att vara nöjd med dina klädval när du väl står där med lillen 🙂

  Kram

  Svar från Emma: ja det hade jag verkligen! Tack! Kram!

  Svara
 2. Katja

  Skulle rekommendera hjälmmössa i bomull istället, hålls bättre på plats och skyddar/värmer bättre. Släpper också igenom värme och fukt om det blir för varmt för den lilla. När ni går ut till bilen skulle en hjälmmössa i 100% ull vara bra. Newbie har 2-pack hjälmmössor för 39 kr och tror Lindex hade hjälmmössor i ull eller om din mormor vill sticka är det ju jättefint :). Visst är alla andra mössor sötare men hjälmmössor är oslagbart för små ömtåliga huvud. Sen pyjamas med fötter, för sockor ska inte användas på nyfödda då blodcirkulationen inte är så bra ännu, det stryper blodtillförseln om de är för spända och är de inte spända så åker de bara av. /Snart klar barnmorska med flera års erfarenhet inom förlossning och BB-vården.

  Svar från Emma: Tack Katja för dina tips!!! Har inte alls tänkt på det är med hjälmmössa! Ska ta mig till Kappahl och Lindex och köpa både i ull och bomull! Hade ingen aning om det där med nyfödda och strumpor så det var bara rena turen att mina pyjamasar hade fötter! Snällt att du tipsade om detta!! Känns tryggt att få lite tips från dig som är snart färdig barnmorska 🙂

  Svara
 3. Katja

  Sorry, nu såg jag att pyjamasen på bilden viss hade sockor 🙂 Jättebra! Skrev per automatik då de allra flesta har pyjamas utan sockor, och det är jättesvårt att hitta i butik nu! I alla fall med lite roligare färger och mönster. Men hittade ett par på HM men de var inte så fina som jag skulle velat ha 🙂

  Svar från Emma: Det var bra att du skrev! Jag hade inte en aning om detta! Ellos har en del pyjamasar med fötter på 🙂

  Svara
 4. Angélica

  Måste säga att jag är helt emot pyjamas med fötter, dels har alla barn olika stora fötter så användningstiden kan bli kort.
  Sen har vi det problemet atr O har för små fötter så pyjamasen sitter inte på ordentligt vilket gör att han mest fastnar i pyjamasryget :/

  Svar från Emma: Ja det är sant i och för sig. Tänkte jag inte på…. Jag fick en kommentar från någon för längesen som tipsade om att man kunde använda strumpor utanpå pyjamasens fötter för att pyjamasen skulle sitta bättre på plats. Då kan man göra det så fort som det är ok at sätta på bebben strumpor.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här