Okategoriserade

Bebis sover på sidan

Det är ingen risk alls för att Lucas ska få platt huvud, iaf inte så som det är nu. Lucas sover nämligen aldrig på rygg. På nätterna sover han jämte mig och då ligger han på sidan och då ligger jag som stopp så att han inte kan rulla över på mage. Och eftersom vår säng är så mjuk så kan han inte rulla över på mage åt andra hållet för jag tynger ner sängen på min sida så han ligger tryckt jämte mig. Och jag ligger blickstilla! 😀

20130329-160234.jpg

På dagarna gillar Lucas att sova på oss. Antingen på magen eller på sidan och när vi lägger honom i hans babynest på soffan så vänder han sig till sidan. Han är redan väldigt stark! Jag blir lite orolig att han ska kunna vända sig på mage så nu funderar jag på att skaffa mig en sån här kudde. Vad tror ni om det?

20130329-160122.jpg

3 Comments

 • Anna

  Ligger han på kudde? Jag har 17 dagar kvar till bm. Är så Nojjig över spädbarnsdöd. Vi har köpt en kudde anpassad för spädbarn men vänder hon huvudet sådär så kanske det inte Är bra med en kudde… Sen såg jag att ni köpt trille vagnen. Jag har den också. Men funderar på att köpa en mjuklift. Vilkenhar ni?

  • Emma

   Usch jag har också varit ganska nojjig. Men när vi lägger Lucas på sidan kan han inte rulla till mage än så länge iaf. Men när vi ska lägga honom på rygg i sin säng så spänner han sig så att han hamnar lite grann på sidan och då kan han vända sig till sidan, men fortfarande inte till mage. När han ligger i sin säng har han kudde men då försöker vi lägga honom på rygg. På natten ligger han alltid hos mig utan kudde och då såpass nära mig att han inte kan vända sig.

  • Emma

   Hej igen Anna! Vi har en 2ME mjuklift. Passar jättebra i Trillen och då behöver man ingen åkpåse. Vi har provat att bära Lucas i den och lyfta den med honom i ut vagnen och det funkar jättebra. Dessutom är det bra pris på den mjukliften. Tror vi betalade 399 kr 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.