Beachlife för hela slanten

Igår och idag har vi hängt på stranden nästan hela dagen. Vädret är perfekt! Strålande sol och precis lagom med vind på stranden. Tidvattnet är helt tillbaka denna veckan och då bildar korallrevet vad som kallas ”piscina natural” (naturlig pool). Vattnet i ”poolen” är ganska stilla så vattnet där blir nästan ljummet. Det är bara när tidvattnet börjar komma upp som det kommer svalt vatten i ”poolen”.

Jair och Ian grävde ett jättedjupt hål i sanden som nådde ända ner till vattnet och där i lekte barnen ända tills tidvattnet steg så mycket att hålet blev förstört.

Bruna går i skolan denna veckan så hon kunde tyvärr inte följa med varken idag eller igår, men från och med nästa vecka så är hon ledig från skolan och kan följa med om hon håller sig frisk. Här får man inte gå till stranden om man har minsta ont i halsen, snuvig eller hostig. Man får inte heller äta eller dricka något kallt så en glass eller ett glas kallt vatten är helt uteslutet. Detta var en stor kulturkrock för mig under min första tid i Brasilien.

På beachen åt vi Queijo Coalho (den där osten som liknar Halloumi) från en kille som heter Antonio. Vi är stammisar hos honom. Han sjunger alltid en trudelutt om sin ost. Det är samma sång nu som det var för 4 år sedan!

Efter stranden avslutade vi med açaí, både idag och igår. Livet är underbart just nu!

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

  1. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

    Åh så underbart! Varje badbild du lägger ut får mig att länka bort, speciellt idag i ett slaskigt Falun där snön töar bort 🙁

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här