BB-väskorna igen

Det eviga packandet! Jag tror aldrig jag kommer bli nöjd med den där BB-väskan. Min sambo vill att jag ska packa färdigt och stänga väskan, men jag har förklarat för honom att det inte går… Allt går liksom inte att stoppa ner i förväg… Han skojar med mig och säger att vi ska flytta till sjukhuset så mycket som vi har packat, men jag kan liksom inte banta väskorna…. Jaaa.. nu är det faktiskt två väskor och allt kommer inte få plats i dom ens!!!

Idag läste jag Mammanannas utvärdering av deras BB-packning. Hon och hennes sambo hade också en rejäl packning med sig till FL! Lite mera än vad vi har 😛 Tydligen så mycket att dom blev ”mobbade” av alla dom mötte 🙂 Mammananna har också en blogg här på minbebis dom fick sin lilla dotter Olivia i december. Ni hittar hennes blogg HÄR! Hon hade en hel del intressanta tips i sitt inlägg som jag har tagit till mig 🙂

Jag har också frågat alla jag känner som nyss har fött, om det var något dom saknade i sina BB-väskor eller om det var något som dom hade packat helt i onödan. Jag vill liksom försäkra mig om att jag har packat allt, men samtidigt försöka luska ut om vi har packat något onödigt som vi kan ta ut 😉

Det här är svaren jag fått när jag har frågat runt och en del läste jag också i mammanannas utvärdering:

 • Egen kudde är tydligen viktigt
 • Vetekudde
 • Nagelsax har fått bo i väskan också ifall att jag glömmer klippa naglarna (känns tydligen inte så fräscht med långa naglar och nyfödd bebis)
 • Onödigt att packa mycket kläder till bebis. På BB så är det många som kör hud-mot-hud och därför har sin bebis i blöja
 • Filt till bebis
 • Pyjmasar med fötter och omlottbodysar är bra
 • Packa storlek 50 om ni inte vet att ni ska få en 5-kilos bebis (vår bebis trodde BM var liten så nu åkte storlek 56 ut ur väskan)
 • Extra mjukis gärna lite finare 🙂
 • Hjälmmössa? Är det så viktigt med hjälmmössa? Räcker det inte med en bomullsmössa?
 • MJUKT TOAPAPPER!

Relaterade Inlägg

5 Kommentarer

 1. pilla

  Jag har inte haft hjälmmössa på mina. De får en luten mössa på huvudet när de kommit ut för att de är blöta och skall behålla värmen. Den mössan slängs sen. Senaste gången på bb hade hag omoittbodys på min hela tiden.

  Något jag är nöjd att jag packade med är tofflor.vetekyde jan finnas på förlossningen. Jag hade även med mig mina halsbrännetab. Det gar dom inte på bb . Egen kudde sket jag i och även toapappret. Det är typ sådant papper som finns på offentliga toaletter .

  Svar från Emma: Det låter bra pilla! Då struntar jag i att stressa iväg och skaffa mig en hjälmmössa i sista sekunden… haha! Omlottbodys, tofflor, vetekudde, mjukt toapapper och halsbrännetabletter har jag packat. Egen kudde kanske jag skiter i för det känns som det blir så mkt då…

  Svara
 2. mammananna

  Kul att du hittade nåt användbart i min ”lista”. 🙂 angående hjälmmössorna så är det bara för att de går ner över öronen som de är så bra. Är det inte så kallt kan man lika gärna ha vilken mössa som helst. 🙂

  Svar från Emma: Ja din lista var användbar! Ok då förstår jag det där med hjälmmössorna.. 🙂

  Svara
 3. Katja

  Bebisarnas känsligaste ställe är huvudet, där försvinner all värme och de kan inte reglera temperaturen själva ännu. Därför är hjälmmössa viktigt. Om er bebis har mycket hår kan det vara bra med ylle i början, annars räcker bomull. Ull utomhus, det är fortfarande väldigt kallt ute för små bebisar 🙂

  Svar från Emma: Tack för tipset angående ullmössa utomhus 🙂 Jag har faktiskt stickat en i ull som jag tänkte se om den passade 🙂

  Svara
 4. Sofie

  Hej!

  Önskar dig lycka till när det väl är dags. Vete eller värmekudde brukar de ha på förlossningen så det hade jag skippat

  Svar från Emma: Tack Sofie! Den ligger ovanpå BB-väskan just nu för jag använder den en del. Vi får se om den får följa med eller inte. Beror nog på om jag använder den när det är dags att åka in. Jag kan nämligen tänka mig att jag kommer gå och trycka den mot magen hela tiden så den kommer nog inte ens få ligga i väskan 🙂

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här