Okategoriserade

Barnvagnsmarschen på lördag mot mödradödlighet

På lördag är det dags för RFSUs årliga barnvagnsmarsch mot mödradödligheten. Varje dag dör 800 kvinnor för att de blivit gravida. Alltså en kvinna varannan minut. Det är helt fruktansvärt! Och visste ni att hela 47 000 kvinnor mister livet varje år för att dom har utfört osäkra aborter? Förutom alla dessa som mister livet så får ännu fler bestående men, vårdas på sjukhus eller hamnar i fängelse. Läget är akut! Titta på den här videon och snälla sprid den!

 

Så vad kan vi göra för att påverka?

1. Sprid ordet! Sprid videon, dela inlägget, tipsa vänner om barnvagnsmarschen!
2. Gå med i barnvagnsmarschen! (det kostar inget)
3. Engagera dig i RFSU eller skänk en gåva

Barnvagnsmarschen finns på alla stora orter och på många små och finns det ingen i din stad så kan du starta en egen marsch – du behöver bara fylla i ett formulär. Du bestämmer själv nivån för ditt engagemang, marscherna varierar från 7-150 personer. RFSU skickar ett kampanjpaket med affischer, foldrar och några regnskydd så att du lätt kommer igång. Vill du gå barnvagnsmarschen? – Då hittar du all information HÄR!

Till alla som går barnvagnsmarschen (obs! först till kvarn) så delas årets regnskydd designat av Lovisa Burfitt ut. Tillsammans bildar vi en ilsket röd ström av människor som inte accepterar att kvinnors liv är så lågt prioriterade bland världens ledare. 

barnvagnsmarschen

Var med och gör skillnad!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.