Barnmorskebesök vecka 33

Idag var det dags för ett nytt besök hos BM på Barnmorskegruppen. Kulan är nu i vecka 33 och magen mätte 31 cm vilket återigen var perfekt på kurvan. Livmodern är alltså inte större än vad den var med Lucas och Isadora, även fast magen ser större ut. Det känns bra i alla fall, det finns inget som tyder på att detta skulle vara en jättebebis 🙂

Det var också lite kul för jag fick bekräftat att bebis ligger exakt som jag trodde. Bebis ligger med huvudet ner i bäckenet och tittar åt höger. På vänstra sidan av min mage kunde BM känna bebis rygg och rumpa och högt upp vid mitt högra revben har bebisen sina fötter. Det ömmar som sjutton på just det revbenet… aj aj aj! Men skönt att veta varför i alla fall.

”Korvens” hjärtljud varierade fint och BM förklarade att variationen är viktig. Det hade jag faktiskt ingen aning om, men hon förklarade att dom nästan kollar mest på variationen. En jämn puls är snarare ett tecken på en trött bebis, medans toppar i pulsen alltid är bra. Under förlossningen kollar BM också på variationen i puls hos bebisen, då kan dalar vara dåliga, men dom kan också vara bra. Intressant 🙂

Efter BM-besöket åkte vi åt lunch på Joe & the Juice och avslutade sedan med en glass på Björnen & Lejonet 🙂 Mums!

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

 1. S

  Mina magar har haft samma SF-mått v 38 på alla tre men trots det fått olika stora barn. SF måttet är ett grovt mått som framförallt ska visa på att det ändras över tid och att magen växer mellan besöken. Nu kommer du säkert få en i ungefär samma storlek som tidigare men har själv fått info nu då jag med nr 3 gick över tiden mer än en vecka och fick ultraljud pga oro för stort barn – vilket visade sig stämma enligt eget tycke då bebis var strax under 4,4 kg – trots normalt SF-mått. Har tidigare fått barn som vägt strax över 4 kg. Dock påverkades inte förlossningen alls av att det var ett större barn än tidigare utan gick snabbt och utan några bristningar. Kan vara en tröst om du också oroar dig för större barn när det närmar sig.

  Svara
  • Emma

   Tack! Ja det känns ändå skönt att höra att det gått lika smidigt att föda större barn. Det verkar som bebisar lägger på sig ganska snabbt när man går över tiden. Det skiljer 5 dagar på Lucas och Isadora och jag gick över tiden med båda, ändå vägde Isadora nästan 1 kg mer än Lucas!

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här