Barnvagnstester,  Tester

Babyzens dåliga betyg

Jag har tidigare skrivit en fin recension om Babyzen YoYo som ni kan läsa HÄR! Jag tycker verkligen om vår babyzen just för att den är så liten och lätt att resa med. Och som jag skrev i recensionen så kan vi ta oss fram nästan överallt med den här, en vanlig vagn hade vi förmodligen svurit över på grund av dom hemska trottoarerna här.

20140507-165731.jpg

Min mammavän Thaimorsan som också bloggar här på minbebis har också en babyzen. Häromdagen läste hon en recension som Vagabond hade skrivit om Babyzen YoYo, där hade dom får dåligt betyg, bara 5,8 av 10. Jag har inte läst recensionen, men något som Babyzen definitivt behöver jobba med är hur barnet sitter. Även Thaimorsan som också har rest på en långresa med sin Babyzen YoYo berättade att hennes dotter som är två veckor äldre än Lucas satt dåligt. Lucas sitter jämt snett och det är svårt att få säkerhetsbältet lagom tajt. Det är nästan alltid för löst eller lite för hårt och man kan inte justera sitt- och liggläget utan att justera säkerhetsbältet. Om man går från sittläge till liggläge så måste man spänna åt bältet. Om bältet inte sitter åt tillräckligt och man går ner från en trottoarkant utan att köra på bakhjulen ramlar barnet ut. Så de är faktiskt viktigt!!!!!

20140507-165526.jpg

En annan sak som jag stör mig på nu när Lucas har blivit äldre är att sittläget inte är fullt sittläge, men Lucas kan sitta fullt i vagnen och då följer ryggstödet med framåt så att han sitter. Det är väl bra i sig, men bältet blir lösare då så då kanske man måste spänna åt bältet igen. Jag hade gärna haft ett litet bord eller nån slags bygel på vagnen så att Lucas hade kunnat sitta upp i vagnen utan att ha ryggstödet klistrat mot ryggen. Det är ju väldigt varmt här för så då hade det blivit lite luftigare för skrutten. Jag tog en bild på hur barnen sitter i barnvagnarna här i Brasilien. Visserligen är detta inte en barnvagn utan det är en matstol men det visar ändå hur barnet sitter.

20140507-165351.jpg

För någon som reser mycket eller som vi spenderar mycket tid i ett land som har sämre trottoarer än Sverige. Eller i ett land där Taxi inte har så stora bagageutrymmen så är Babyzen helt klart det bästa alternativet. Och jag tror inte Lucas har lidit av att han har suttit snett i vagnen. Han har aldrig varit ledsen eller så, förutom när vi har rättat till honom 😛 För oss hade det varit omöjligt att ta med en större vagn hit, vi hade alldeles för mycket packning plus att jag var väldigt rädd att vagnen skulle gå sönder under flygresan. Så med eller utan brister så är jag väldigt nöjd med vår Babyzen.

4 Comments

 • Ann-Louise

  Babzen yo yo har 5 punkts bälte inte 3

  3 punkts bälte är bara axlar och mellan benen.
  Babyzen yo yo har axlar, midjan och mellan benen alltså 5 punkter.

  • EmmaEmma

   Jaha!! Ok då var det en missuppfattning från min sida. Jag trodde att 5-punktsbälte var när man liksom knäpper fast bältet på 5 punkter och därmed kan justera bältet även över midjan. På babyzens bälte kan man inte justera över axlarna och över midjan utan att justera för båda samtidigt eftersom det är ett enda bälte istället för att vara i två delar. Det är därför man får problem när man ska ändra till liggläge eller tvärtom.

 • Anita

  Babyzen har 5punktbälte då den också har runt midjan.

  En stor fördel är ju så klart att den räknas som handbagage. Jag har en Chicco Liteway och den är lättkörd, väger 6,9kg. Bältet är bra. Finns bygel att köpa till. Full liggläge , rymlig varukorg, går lasta 2kg. Nackdel är ju att den inte räknas som handbagage. Priset är en stor skillnad, Liteway kan man hitta via nätet för 1190 kr. Runt 1500 i butik.
  Ni har inte funderat på att köpa en vagn där då och ha en där i Brasilien? Men nu är det kanske onödigt.

  Ha en fortsatt fin resa!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.