Okategoriserade

Axkids nya Minikid 2018 med massor av förbättringar

Axkids nya Minikid 2018 med massor av förbättringar

– Samarbete med Axkid –

Nu har Axkids nya stol Minikid 2018 äntligen lanserats! Jag har tyvärr inte sett den i verkligheten själv, men det jag har läst om den låter grymt så därför tänkte jag att jag skulle skriva ett inlägg om alla förbättringar som har gjorts på den nya modellen.

Innovativt sidokrocksskydd

Nya Minikid har ett innovativt sidokrocksskydd, ASIP (Axkid Side Impact Protection), som är framtaget tillsammans med ett erkänt krockinstitiut i Tyskland. Sidokrocksskyddet ger extra skydd för huvudet vid sidokrockar som ofta uppstår i rondeller, parkeringar eller korsningar. Skyddet minskar risken för nack- och skallskador när huvudet kastas åt sidorna. Sidokrockskyddet fästs på den sida av bilbarnstolen som är ut mot dörren.

Stödbenet

Stödbenet har också fått sina förbättringar. Tidigare hade stödbenet två spärrar som man var tvungen att lossa på i två omgångar för att få benet tillräckligt långt, numera är benet i en del med en spärr. Men det bästa med uppdateringarna på stödbenet tycker jag är att Axkid har flyttat spärrknappen som tidigare pekade utåt från stödbenet till sidan istället. Detta förenklar monteringen i trånga utrymmen. I vår bil har vi golvluckor och kan därför inte montera stödbenet på luckorna och då blir det väldigt trångt med det gamla stödbenet pga att spärrknappen tar i ryggstödet framför. Det är nätt och jämt att det går montera bilbarnstolar bak i vår bil pga golvluckorna.

Klädsel

Nya Minikid kommer i 6 färger, svart, petrol, grå, röd, grön och rosa. Axkid har även gjort uppdateringar på klädseln så att det blir enklare att ta på och av för att kunna tvätta den.

Nackstödet

Nackstödet har en ny form och är tjockare, mjukare och mer ombonat. Den nya formen ska göra att barnets huvud inte tippas framåt lika lätt när det har somnat. Den automatiska funktionen där nackstödets justeras efter barnets längd och storlek när bältet dras åt finns fortfarande kvar men bromsen har förbättras så att inte nackstödet åker upp igen.

Babydyna och godkänd från 0-25 kg

Precis som den senaste uppdateringen av Minikid (sommaren 2017) så ingår babydynan på köpet. Stolen är fortfarande godkänd från 0-25 kg vilket gör det möjligt att byta från babyskydd till bilbarnstol så snart barnet kan sitta själv.

Läs gärna mer om Minikid 2018 HÄR och om ni är intresserade av att köpa så går det att förhandsboka den HÄR!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.