Okategoriserade

Åskan slog ner här!

En sak som alltid har fascinerat mig är olika väderfenomen som t.ex. åska, jordbävningar, orkaner, vulkaner osv. När jag var liten brukade jag springa runt i baddräkt hemma i trädgården när det åskade. Nu delar Lucas samma fascination som mig, men jag vågar inte låta honom springa runt i trädgården när åskan är i gång och särskilt inte efter i tisdags…

I tisdags när åskovädret drog över Hisingen hamnade den nämligen rakt ovanför vårt hus. Jag och Victor satt och tittade ut genom köksfönstret när åskan plötsligt slog ner i grannens flaggstång! HUA, vad läskigt det var att se! Och vilken smäll det blev! Golvet i vårt hus skakade till och Isadoras docka började gråta ”MAAAMMMA, MAAAAMMMA!”

Det var verkligen häftigt att se åskan slå ner precis utanför, men också läskigt. Jag har aldrig sett den så här nära förut! Har ni sett åskan slå ner riktigt nära någon gång?

7 Comments

 • Anna

  Var också fascinerad av åska när jag var liten, sen blev jag mest rädd ? Åskan gick rakt över mitt jobb för några år sedan, jag stod vid våra jättefönster och tittade ut när åskan slog ner i ett elskåp några meter från fönstret där jag stod. Sprutade gnistor och elen i hela huset dog. Det var lite läskigt!

 • -Jenny-

  Är det åskan som slår ner?! Trodde att det var blixten ? googlade men tycker att det är oklart ändå. Båda uttrycken verkar användas ? dagens lärdom!
  Ha en trevlig helg ?

 • Malin

  Här har det slagit ner två gånger i vårt hus. Ena gången gick inget sönder för vi brukar dra ur det värdefulla elektriska.
  Andra gången small det innanför dörren i hallen som leder till matkällaren. Hela hallen lyste upp trots att dörren var stängd. Kändes som om hela huset skakade.
  Telefonkabeln brann och vi hade tur att den just där inte var inuti väggen utan utanpå.
  Den gången var det blå himmel ena sekunden och nästa small det till.
  Ingen förvarning.

 • Jennifer

  Blixten slog ner i vårt hus för några somrar sen. Så otäckt! Var tidigare fascinerad av åskan men inte längre.
  Vaknade av åskan och började dra ut kontakter. När jag är en halvmeter från att dra ur en kontakt ur ett eluttag slår blixten ner precis i det uttaget. (Var en gammal antennkabel). Det var som att någon hade slängt in en handgranat genom fönstret.
  Det började pyra i isoleringen på övervåningen men vi lyckades spåra att det var där i tid. All elektronik i huset gick sönder och även en del hos grannarna. Så fruktansvärt otäckt vad naturens krafter kan göra.
  Har numera stor respekt för åskan. Känner en kvinna som fick strömmen i sig när hon höll i dörrhandtaget när åskan slog ner. Hon kan inte använda sin arm idag.
  Ser gärna på långt håll men den får inte komma nära.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.