Okategoriserade

Är klänningen blå och svart eller vit och guld?

Det är helt sjukt hur den här klänningen kan se så olika ut i olika människors ögon! I mina ögon och även i Jairs ögon är den solklart vit och guld. Jair trodde till och med att folk försökte luras när dom sa att den ÄR svart och blå! Det är ju ganska så stor skillnad på svart och blå och vit och guld så det är ganska svårt att folk kan se så stor skillnad!!

dress black and blue or white and gold

Vilka färger ser ni? Svara ärligt!!

På aftonbladet så har nån expert uttalats sig om att alla som ser nån annan färg en vit och guld är färgblinda! Det tror jag inte ett dugg på, speciellt inte eftersom en del säger att klänningen skiftar färg beroende på vilken tid dom tittar på den! Jag har tittat på den en miljon gånger idag och igår för att se om den ”skiftar” färg, men för mig har den inte ändrats. Jag har frågat Jair också men nu är han trött på att kolla på klänningen så nu får jag inga mer svar från honom haha!! 😀

Så här ser klänningen ut i verkligheten:

klänning blå och svart eller vit och guld

PS. Den finns ej i vit och guld!

12 Comments

 • Josephine

  Jag ser solklart blått och svart. Fast lite mer ljusblå och grå/svart egentligen. Men däremot dagen innan när jag bara bläddrade förbi bilden snabbt i nyhetsflödet så såg jag vitt och guld. Niklas ser bara vit/guld. Sjukt konstigt hur vi kan se så olika!!

 • Stefanie

  Haha det är så konstigt med denna klänning. Jag såg den som vit och guld hela dagen igår tills när jag en sista gång skulle kolla på den igårkväll. Då var den blå och svart helt plötsligt??!! Jag hade gått och funderat hur sjutton folk kunde se blå svart när den solklar var vit guld..nu förstår jag inte nått. Så konstigt att man kan se den på ett sätt först och sen på det andra helt plötsligt. Haha jag blir helt dum i huvudet av denna klänning… 😛

 • Niki

  Jag fattar ingeting först var den vit och guld. Sedan när jag gick upp för att titt igen, efter att ha läst färdigt artikeln så var den plötsligt blå och svart. Jag fattar ingenting!

 • Viktoriae

  Vit och guld när jag kollade först sen gick jag in i sovrummet då ser jag sen svart och blå.. Då gick jag ut till min man och han såg vit och guld men jag såg fortfarande blå svart. Blir knäpp haha

 • Mari B

  Blått och svart ser jag. Men jag har sett den skifta, då jag läste om den. Då var den först vit och guld, då stod jag frågande då jag precis sett den blå och svart. Jag läste texten och gick tillbaka till bilden och då var den svart och blå igen. Så jag tror det beror på vad man gjort innan man ser bilden, om det är mörkt/ljust. Många färger ex innan osv. Jag lägger en hel del pussel på datorn just nu och efter man lagt det en stund och går tillbaka till internet och fb igen så ser allt jätte klart ut. Det är bara ett exempel hur olika ögonen ser beroende på vad man gör. sen tror jag att om man kollar på datorn och mobil så klart också är olika. Men jag ser den svart och blå nu mer i alla fall.

 • Beatrice, mamma till Robin och Jennifer

  Svart och blå ser jag. Peter ser guld och vit och det tycker jag är helt galet! Men vill du veta varför man ser olika?

  Så här funkar det: Dagsljus påverkar hur vi uppfattar färger, men vår hjärna har under årtusendena lärt sig att kompensera så att vi ser föremål i ”rätt” färg även trots att ljuset ibland lurar oss.
  Men i det här fallet har färgerna hamnat precis i ett mellanläge. Neuroforskaren Jay Neitz vid University of Washington säger till Wired att det här är ett fall där de individuella skillnaderna i hur färgerna uppfattas är extrema. – Ett av de största jag sett, säger han (som ser vitt och guld på bilden).
  Forskarkollegan Bevil Conway vid Wellesley College förklarar:
  – Det som händer är att din hjärna försöker sålla bort den förvrängning av färgerna som dagsljuset skapar. Antingen försöker hjärnan kompensera bort det blåa, och då ser du vitt och guld, eller så kompenseras guldfärgen bort och då ser du blått och svart.

  • Emma - På Smällen!

   Jag läste det där igårkväll jag också! Så jäkla intressant! Nu ångrar jag att jag inte pluggade till något som har med kroppen att göra så att jag hade fått lära mig om såna här mysterium varje dag 🙂

 • maria

  När jag tittar på bilden i datorn är klänningen vit/guld, när jag tittar på precis samma bild i min mobil är den blå/svart 🙂

  • Emma - På Smällen!

   Haha är det sant?!?! Jair sa precis tvärtom igårkväll!! På datorn var klänningen blåsvart med i mobilen var den vit och guld!!! Jag vill också se klänningens sanna färger!! 🙂

 • Emelie wadenfors

  I mina ögon är den vit och guld men den som tog bilden ändrade läge till typ ”earlybird” men om man kollar noga på klänningen ser man lite blå

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.