Okategoriserade

Äntligen egentid på kvällarna!

Tänk att det var mindre än en vecka sen som vi gjorde den här stora förändringen på sovrutinerna, men att vi redan har sett så bra resultat! Nyss nattade jag Lucas i sin säng för en tupplur. Det tog 7 min utan skrik, lite gråt men det var högst 1 minut. Det är alltid mycket enklare att natta för att sova på förmiddagen eller eftermiddagen än för natten.

Inatt somnade Lucas i sin egen säng med pappa Jair som nattade. Jair räknade att det tog totalt 11 min, max 1 minut skrik. Det går snabbare med pappa som nattar för natten verkar det som. Kanske har det nåt med bröstmjölken att göra så nu när vi har fått in lite rutin på det så ska Jair ta första nattningen kl 20 och sen tar jag resten av natten. Igår vaknade han 2 ggr men då var det bara att buffa lite på rumpan så somnade han om. Sista gången han vaknade var 00.30. När han sedan vaknade 04.00 kändes det som han var hungrig. Han hade ju sovit utan att äta i 8 timmar. Jag tog upp honom och ammade i sängen, men lät honom inte somna vid bröstet och sen la jag ner honom för att sova igen och då vaknade han 8.30 nästa gång. Känns som en helt ok natt!!

Förutom att Lucas sover bättre så äter han ju mycket bättre också. Lucas hade ju ”gått ner” till en kurva under den han låg på, men BVC sa att det berodde på att han har hittat sin rätta kurva, inte att han inte går upp tillräckligt i vikt. Men nu tror jag att han har ätit alldeles för dåligt. Det ska bli intressant att se om han går upp till medelkurvan igen. Hoppas det!!!

20131201-111740.jpg

6 Comments

 • anonym

  Skönt att det går så bra för er nu! Men du behöver inte oroa dig att han inte ätit på 8 timmar. Äter han som han ska under dagen. 5 måltider som är uppdelade under dagen, så kan de sova en hel natt utan mat. Alltså upp mot 12 timmar.

 • Ayse

  Härligt! Idag tog det låååångt tid att lägga À . Hon ville hellre leka med sin nalle o snutte hehe men inget gråt iaf och jag gav inte upp o ammade som Jag kan göra för att hon ska somna snabbare

 • Elin

  Den där tiden på kvällen är så viktig! Vi har haft så jobbiga läggningar med Ted (eller tidskrävande rättare sagt). Vi har fått legat och hållit fast honom, buffar rumpa, läst saga och sjungit LÄNGE innan han somnat. Vi har testat femminutersmetoden, men det har inte alls fungerat, snarare blivit värre så nu ska vi köra på samma metod som er! Ska till stan och köpa lite sagoböcker idag. Satsar även på fasta rutiner nu under dagen med fasta sovtider och fasta mattider. Tack för att du delar med dig!

  Kram!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.