Okategoriserade

Anstränger mig för att inte kräkas

Igår började jag med P-piller igen, men det är rena rama mardrömmen. Just nu ligger jag på soffan och anstränger mig för att inte kräkas. Jag mår skiiiiiit! Det började vid lunch och då var det riktigt illa. Efter maten som jag tvingade i mig så blev det bättre men nu har det bara blivit sämre och sämre. Jag klarar inte ens av att ta hand om barnen längre. Jag har kontakt med världens bästa barnmorska på Facebook så jag frågade henne om hon trodde att det var övergående eftersom jag faktiskt ätit dom här P-pillrena i 10 år och om det var övergående, hur länge till borde jag räkna med att må skit. Svaret var 3 månader men det är inte säkert att det är övergående för hormonnivåerna kan ändras i kroppen med tiden.

Det finns så klart andra P-piller att testa, men jag vill inte ha några andra än dessa eftersom just dessa är bra för hyn och det känns det mer värt att knapra hormoner tycker jag. Jag såg faktiskt framemot att få fin hy och hade kunnat stå ut någon vecka om det hade varit lite snabbare övergående.  Det kan också vara så att jag måste bli ”ren” från amningshormoner för att klara av mina p-piller.

Jag minns att jag mådde lika mycket skit när jag började med P-piller efter att jag hade slutat amma Lucas så jag gav upp. Det kommer jag göra den här gången också och börja med Natural Cycles istället, det funkade ju ändå bra för mig förra gången så varför inte köra det igen?

   

15 Comments

 • Anna

  Klarade inte p-piller efter att jag fått barn. Fick jättemycket humörsvängningar! Har kopparspiral nu, rekommenderas verkligen, bästa preventivmedlet jag haft. Hoppas du hittar något som passar dig!

 • Angelica

  Jag klarar ingen preventivmedel med hormoner alls.. jag har kopparspiral sen 2 år tillbaka och är supernöjd med den! 🙂 ett tips om du vill va skyddad utan att behöva ha koll på datum o sånt 🙂

 • E

  Jag har hormonspiral och är väldigt nöjd! Men du kanske planerar en trea inom inte en alltför avlägsen framtid och känner kanske därför att inte är lönt med spiral… ? Natural cycles låter himla bra det också, men det är skönt att slippa tänka på något alls med spiralen. ?

 • Sara

  Det var samma för mig, men så började jag ta dem på kvällen istället innan jag gick och la mig och då försvann illamåendet! Antar att det är när tabletten ”kickar” in som man mår dåligt men tar du den på kvällen så sover du bort den känslan. Hoppas det hjälper!

  • Emma - På Smällen!

   Ja så är det nog, men det kommer aldrig gå att jag mår illa på natten för jag har ju hand om Isadora en timme varje natt och då måste jag stå upp! ? Jag får prova igen när hon är såpass stor att hon sover hela natten… tack för tipset!

 • Caroline

  Jag mådde dåligt när jag började igen efter bebis men det gick över på knappt en vecka 🙂 jag hade haft dem i ganska exakt 10 år innan med 🙂

 • Marie Alvas mamma

  Lider med dig. Jag avskyr att stoppa i mig piller, det kan omöjligt vara bra för kroppen, med tanke på alla biverkningar.
  Du måste berätta om du börjar med natural cycles. Jag är jätte nyfiken på det. Har inte fått tummen ur att testa än.

 • titti s

  Efter jag fick barn verkar det som hag inte klarar p piller
  Testar nu neovletta som jag käkade i 8 år och snart ätit en månad. Illamående och humörsvängningar börjar ge med sig. Så det finns hopp. Var också imme pp natural cycles men min mens efter tvåan verkar helt bananss så ska äta pillee jämt utan uppehåll nu.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.