Okategoriserade

Annorlunda höstlov + känslor kring nya corona-restriktioner

Jag kan inte fatta att det redan är fredag! Den här veckan har swishat förbi så himla snabbt. Barnen har haft höstlov och vi har hunnit med lite aktiviteter trots dom rådande omständigheterna. Lucas har varit på fotbollsskola, gjort experiment på Maritiman och så har vi varit på bio. Vi gick på Nelly Rapp som är en ”barnskräckfilm” som man får se från 7 år i vuxet sällskap. Den var faktiskt riktigt bra och underhållande även för oss vuxna 🙂

Lucas älskar läskigt precis som jag gjorde i hans ålder, men vi tar det lite försiktigt för vi vill ju inte att han ska få mardrömmar och så. Jag började titta på skräckfilm ganska så tidigt, men blev aldrig mörkrädd eller drömde mardrömmar, inte förrän jag såg ”The Ring” som tonåring! Haha!

I biosalongen var det mer eller mindre tomt. Det var alltså inte svårt att hålla avstånd när man har biosalongen nästan för sig själv. Så bra! Jag hade planerat att Isadora och jag skulle gå på bio nästa vecka, men det sket ju sig nu med dom nya corona-restriktionerna…

Jag vet att jag inte borde gnälla, men jag tycker verkligen att det är så jobbigt med dom nya restriktionerna som gäller i bl.a. Västra Götaland. Man får ju inte göra nånting… inte gå till gymmet, badhuset, åka till stan eller ens träffa någon utanför det egna hemmet. Jag fattar varför men det är ändå jobbigt, ännu jobbigare nu än förut.

Ni andra som ”drabbas”, hur känner ni kring detta?

15 Comments

 • Emelie

  Jag tycker inte heller det är roligt med de nya restriktionerna. Men jag tänker att om jag, och förhoppningsvis alla andra, gör rätt nu – då kommer vi kanske kunna gå tillbaka till hur det var innan lite snabbare.

 • Pernilla

  Tycker allt detta e sjukt jobbigt. Hela graviditeten och nu föräldraledighet så e man typ fast här hemma. Inge kul alls. Vill träffa andra föräldralediga mm

 • Mona

  Det är ju för att folk tror att de kan fortsätta leva som vanligt trots att det pågår en pandemi! Jag har släktingar som förlorat livet till corona så därför har jag ingen förståelse ÖVERHUVUDTAGET till att folk som inte får gå på bio eller middagsbjudningar blir upprörda. Stanna hemma och håll avstånd så att vi blir av med skiten någon gång och sätt samhällets behov före era egna. Hur j*vla svårt ska det vara? Folk dör och ALLA bär ett ansvar!

 • Kristina

  När ens egen far och hans fru testat positivt för Corona så lovar jag att man skärper sig, Just nu är jag mest orolig för att ngn av dem ska bli sämre – idag har de symtom som en vanlig förkylning. (Båda har obotlig cancer så Corona var det sista de behövde) Att jag under tre veckor inte får vara i personalrummet& behöver ta med kaffe till jobbet känns rätt ok om man jfr med alla dem som hamnar på IVA. Sats i Sthlm har flertalet anläggning med uteträning.

  • Emma

   Åh så tufft! Krya på dom! Vi har också närstående som vi tror hade Corona alldeles i början (mars/april), men slapp som tur var intensiven. Vi var väldigt oroliga så jag förstår dig helt och hållet! Jag håller med dig att om man sätter det i perspektiv så blir det inte det minsta jobbigt att avstå från grejer.

 • Jenny

  Jag har en fullt frisk och relativt ung mamma som efter en veckas sjukdom i covid hamnade på IVA och respirator. Hon har nu svävat mellan liv och död i ca en vecka. Restriktionerna är för att det inte ska bli för fullt på sjukhusen och jag önskar så att personalen får tillräckligt med tid för att hinna ta hand om min mamma på bästa sätt!
  Jag blir väldigt glad och tacksam när jag läser att ni ställer in flera grejer för att kunna följa restriktionerna. Jag har läst att alldeles för många ändå ska på Helloween-fester och träffa mycket folk man inte alls träffar regelbundet annars o.s.v. TACK för att ni följer restriktionerna även om det är jobbigt. (Levde själv totalt isolerad halva graviditeten från april månad, så jag vet påfrestningen också)

  • Emma

   Men stackars ? krya på din mamma ❤️ hoppas hon blir frisk snart! Ja, det kändes inte mer än rätt att ställa in alla ”onödiga” saker även om det var tufft att göra det pga isoleringen under graviditeten. Hoppas verkligen din mamma blir snabbt frisk!

 • Elin

  Jag tycker faktiskt inte det är så jobbigt ? men kan vara för att jag har inte så mkt pengar att göra saker för och har inte så stor umgänges krets☺️ barnen tycker de är tråkigt att det inte får åka o bada. Vi bor Uppsala län och har inte lika stränga restriktioner. Dock fattar jag inte skillnaden på de. ? det står inte lika tydligt på våra men vi ska ju ändå undvika folk.
  Min sons skor gick sönder igår! Så var tvungen att åka till stan även om jag inte ville de, (han hade bara ett par skor), men lyckas handla flera par skor på Ica maxi och allt mat så slapp springa runt i nån galleria ? jag är dock super nöjd att min komvux utbildning har varit jätte mkt på distans pga Corona!? pluggar bäst på distans och behövt lämna bort barnen jätte lite!
  Men förstår att ni tycker de är tråkigt och hoppas detta är över snart!

 • A

  Det är inget annorlunda för oss jämfört med hur vi levt sen mars. Vi har jobbat hemma, inte tränat på
  Gym och inte varit på restaurang eller liknande, inte åkt kollektiv sen februari.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.