Okategoriserade

Analyserar… (sluta amma)

Just nu är jag en orolig, nervös mamma som tänker alldeles för mycket. Jag skrev förut att Lucas har varit orolig av sig sen vi kom hit och  velat amma mycket. Jag tycker inte det känns som han är orolig längre, nu känns det som han har fått in en dålig vana att amma mycket under dagen. Men jag kan ju aldrig veta om det är så eller inte, men det är iaf därför som vi bestämde oss för att sluta just denna helgen.

Om jag ska analysera vidare så har Lucas skrik och kroppsspråk varit ett förbannat skrik och inte ett oroligt, ledset gråt. Förbannad får han ju bli, men jag vill inte han ska känna sig otrygg. Det där förbannade skriket gör han även ibland när han inte får som han vill.

9 Comments

 • Lotta

  Hej! Jag är helt övertygad om att du gör allt för att just ert barn ska må bra. Tror du på att sluta amma så gör det. Han kommer att ha er bredvid sig hela tiden så tror inte alls att han blir otrygg! Ni känner honom, strunt i alla andra!

 • Lotta

  Däremot kanske det är lättast för er båda att ta ett beslut och hålla sig helt till det. Tycker alltid att det blir lättast då när vi ändrar rutiner hemma. Velar jag märker vår dotter det..

 • Marie Alvas mamma

  Jag tycker du gör rätt som läser av hans kroppsspråk. Du känner ju Lucas bäst av alla. Jag har precis slutat amma min dotter på dagen jag ammar morgon och kväll innan hon somnar. Min dotter Alva var väldigt arg när jag slutade amma på dagen och som du säjer så hördes det så skriket att hon var arg. Ändå sedan hon var liten har hon ammat jätte ofta. Så när jag slutade dagamma har jag istället gett henne något att äta väldigt ofta. Fast mellan huvudmålen har det varit bara något lite typ banan eller annan frukt bit eller majskrok. Sedan dricker hon väldigt ofta. Jag ger henne Semper äppledryck utspätt med vatten. Vi ska försöka dra ut lite på tiden mellan all matning men börjar så här. Testa att ge Lucas typ frukt ofta och något att dricka, han kanske är som Alva att han är van att äta ofta. Kram

 • Josephine

  Gör det som känns bäst för dig själv. Är du inte helt säker på att sluta amma helt så gör inte det. Amma bara på morgon och kväll tex. Men bestämmer ni er för att sluta amma så är det bara att ta fighten i några nätter. Var konsekvent och ge er inte. Ge en flaska mjölkersättning och säg godnatt istället. Efter några nätter borde han ha accepterat läget. Men förstår att det är svårt när ens bebis skriker efter att få bröstet och man vet att dom blir nöjda när dom får det! Det är ju så mycket enklare att ge efter lixom. 😛

 • Sara

  Kan känna din oro och velighet…. känner igen den från när min största var i samma ålder som Lucas. Jag hade ju hoppats att han skulle avsluta amningen själv eftersom han var så intresserad av mat från första början. Men så blev det inte för amningen var så kopplad med sömn för honom. Så det blev tillslut jag som fick avsluta det. Efter mycket velande och osäkerhet om jag gjorde rätt. Men det jag vill säga är att det bästa råden du fått hittills är att ta ett beslut och hålla fast vid det ….

 • Tessan

  Jag tror inte att Lucas blir otrygg bara för att du slutar amma! Dock tror jag att han fortare kan bli lugn av bröstet om han är van vid det.
  Och jag råder dig till att göra som ovanstående skriver, sluta om du är helt säker på det! Men det gör ju absolut ingenting om du ammar ngr ggr på natten/dagen. Gör ingen stor grej av amningen, bara ta det som det kommer, så känner jag 🙂 kram till dig!

 • À

  Läser här att många har avvänjt sina Abarn att amma på få dagar. Jag upplever att alla nätterna är olika trots at vi försökt i 2 mån nu. En vecka utan nattamningen men ändå massa uppvak.

 • À

  Jag har ammat först efter klockan 5 i 2 veckor nu, men varför vaknar hon ändå så himla ofta? Inatt vaknade hon 6 ggr! Nu När jag sovit tillsammans mes min dtotter o ibland min man så har hon protesterat anär hn gett henne nappen men då dom sov 1 vecka ihop var det inga protester alls från dag 1. Varför är det så nu?

 • Nathalie

  Jag tycker absolut inte du ska tvivla på dig själv, som andra har nämnt känner nog Lucas av att du tvivlar och det använder han kanske till sin fördel 😉 Jag slutade amma min dotter för ett tag sen då jag började känna mig som en levande napp, vilket jag inte kände för att vara så min dotter fick använda sig av en vanlig napp istället och det gick jättebra. Minns inte om Lucas har napp? Annars kanske napp vore en bra ersättare till bröstet?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.