Aj, mina läppar!

Minns ni att jag trodde att jag hade fått munsår när jag var gravid. Det är fortfarande inte bättre och nu är det värre än nånsin! Jag har kliat på överläppen med tänderna så det har blivit små sår som svider där nu och det kliar massor på underläppen. Det blev lite bättre efter att jag köpte ett läppbalsam på apotea med honung i som jag fick tips om, men efter graviditeten så blev det värre igen. Jag börjar tro att detta inte kommer gå bort utan medicin, säkert kortison för det här påminner om en allergisk reaktion. Men frågan är hur det funkar när man ammar? Jag funderar på att försöka stå ut ett tag till för jag tror att det kommer gå över av sig självt nu när Isadora är född, men hur länge till orkar jag liksom?

  
Det känns mycket mer än vad det ser ut! Tack och lov! Det hade varit väldigt jobbigt om läpparna såg så hemska ut som dom känns!

Relaterade Inlägg

16 Kommentarer

 1. Marie Alvas mamma

  Kan tipsa om en bra grupp på Facebook. Den heter, Läka naturligt. Gå med i den dom brukar ha bra tips om man ställer frågor.
  Har du provat att smörja med bröstmjölk?

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Bra tips! Jag ska prova bröstmjölk! Jag läste om honung och provade flytande honung, men fy sjutton vad ont det gjorde. Läpparna svullnade supermycket! Skulle vara skönt att slippa läkemedel just nu och så är det jobbigt att gå till läkaren haha…!

   Svara
 2. Sofia

  Är nog inte farligt med korrosion kräm. Kolla på janusinfo.se Där finns fakta om all medicin när man ammar. Läkare använder den.

  Svara
 3. Jenny

  För mig hjälper bara kortison när jag får så.
  Men testa att ät allergitabletter o se om reaktionen lägger sig. Tar ju nästan 1 vecka för allergitabletter att “verka” i kroppen så ge det 14 dagar åtminstone.

  Jag smörjer enbart mina läppar med Locobase Repair från Appteket. Allt annat reagerar mina läppar på!

  Hoppas det löser sig för jag vet hur mkt det kliar & hur svullen man känner sig 🙁

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Locobase repair var det första jag provade med. Jag fick smörja så att det var alldeles vitt på läpparna men det slutade ändå inte att klia och det blev inte bättre 🙁 Jag har pollenallergi så egentligen ska jag äta allergitabletter men jag försöker att undvika mediciner under graviditet och amning, men det ser ju inte så ljust ut nu så jag måste nog prova något annat snart. 🙁 tack för tipset 🙂

   Svara
 4. C

  Jagkommentade sist du skrev om detta men jag kan bara använda Eight hour cream på mina läppar, allt annat får jag utslag av och munsår får jag i solen om jag inte använder eight hour med solskyddsfaktor. Jag verkar vara allergisk mot alla typer av lipgloss och läppstift. Lite surt men har vant mig nu. Har du kanske använt någon ny läppprodukt?

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Just det, det minns jag. Jag tycker det känns som mina läppar har blivit för torra, så som det kan bli om man äter medicin för att minska talgproduktionen. Jag har inte använt något alls på läpparna, förutom sånt ska läka läpparna, sen jag fick det här problemet. Allt jag har testat hittills har lugnat läpparna men inget har läkt dom. 🙁

   Svara
 5. Line

  Alma har ju problem med huden och vi blev rekommenderade att använda hydrokortison på de värsta fläckarna som en kur i 10dagar. Om jag kan smörja henne med det så kan du nog smörja in dig med det. Men du får nog låta bli att pussa på Isadora innan det gått in helt i huden. 😉

  Svara
 6. Kajsa

  Skulle också säga att du borde testa hydrokortison. Det blir ju ingen systemisk effekt då det mesta hamnar på huden. FASS för vårdpersonal säger såhär om användning av krämen vid amning:
  “Grupp II.
  Hydrokortison utsöndras i modersmjölk men vid terapeutiska doser av Hydrokortison CCS förväntas inga effekter på det ammade nyfödda/spädbarn. Hydrokortison CCS kan användas under amning.”

  Lycka till// sjuksköterskan 🙂

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Åh tack! Vad snällt att du kollade upp! Jag har en känsla att det kommer vara det enda som häver den här negativa spiralen, men nu börjar jag med Purelan men annars får jag prova hydrokortison. Nu vet jag ju i alla fall att den är ok 🙂

   Svara
 7. Nina

  Har du provat purelankräm? Den är gjord på 100% lanolin och läker såriga bröstvårtor. Finns på apotek.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Tack! Jag har ju fått tipset förut kom jag på nu och då köpte jag krämen men när den väl kom så glömde jag bort att det var det som jag skulle ha den till 😛 provar nu på en gång!!

   Svara
 8. Jeanette Klasson

  Testa Purelan!
  Samma salva man kan ha på bröstvårtorna som man inte behöver ta bort innan amning. Jag har en liten tub till mina läppar och den är jättedryg (räddade syrrans amning kan tilläggas),

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Åh tack! Det har jag ju redan hemma, ska absolut prova 🙂 Jag provade bröstmjölk innan idag och det blev lite bättre nu ikväll. Vet inte om det var tack vare bröstmjölken eller om det var för att jag slutade klia så att det lugnade sig…

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här