Okategoriserade

9 sätt att öka chanserna att bli gravid

– Innehåller annonslänkar –

Jag har gjort en liten lista på 9 sätt att öka chanserna att bli gravid. Jag har provat några av dessa saker, men inga av kosttillskotten. När jag ville bli gravid med Lucas läste jag på massor. Då hade jag inget tålamod att vänta alls så det var väl tur att det gick så fort 🙂 Bara 1,5 månad 🙂 En del av tipsen i denna listan är vetenskapligt beprövade och andra inte. Det är många svenskar som använder sig av dessa metoder och säger att dom funkar så det kan ju vara värt att testa, kanske funkar det 🙂 Om du har PCO eller PCOS ska du definitivt läsa denna lista!!

 1. Bisolvonmetoden för att bli gravid. Ja, det sägs att hostmedicinen Bisolvon kan hjälpa en att bli gravid. Bisolvon är slemlösande och fungerar genom att kvinnans sekret blir tunnare och det blir enklare för spermierna att komma in. Rekommendationen är att ta 10-15 ml varje dag från mensens första dag fram tills ägglossningsdagen. Chanserna ökar ännu mer om mannen också tar Bisolvon du spermasekretet också tunnas ut. OBS! Fortsätt inte med Bisolvon när du har blivit gravid!
 2. Rosenrot är en ört som används som ett kosttillskott. Örten används kan hjälpa mot trötthet, nedstämdhet, bristsjukdomar, impotens, infektioner, kan ge ökad uthållighet, ökad lust. Enligt en studie återfick 25 kvinnor av 40 sin menstruation efter bara 14 dagar när dom började med kosttillskottet Rosenrot. Det stod inte vad kvinnornas diagnos var där jag läste men jag antar att deras uteblivna mens berodde på PCO. Rosenrot finns att köpa i hälsobutiker och ska inte användas av gravida.
 3. Bidrottningsgelé är bidrottningskost som hon äter hela sitt liv. Hon är superfertil, hon lägger i genomsnitt 200.000 ägg per år och lever 5 till 8 år. Vanliga arbetsbin som ej matas med bidrottninggelé lever endast 45-60 dagar. Bidrottninggelé innehåller B-, A-, D-, och E-viaminer, aminosyror t ex alanin, lysnin, arginin, leycin och valin. Den innehåller också kolhydrater, mineraler som kalium, kalcium och järn samt hormoner däribland det manliga könshormonet testosteron. Bidrottninggelé ökar produktion av kollagen som ger en anti-aging effekt. Den är antibakteriell, anses kunna öka sexlusten,  ökad fertilitet, stärker kroppens motståndskraft, hjälper till att reducera allergier, kontrollerar kolesterolhalterna, förebygger fotsvamp, används vid behandling av svåra hudproblem som eksem, psoriasis och akne, minska klimakteriebesvär och PMS. Ökar även chanserna till ägglossning om man har PCO! Läs artikeln HÄR
 4. Ät multivitamin för kvinnor. När du planerar en graviditet och när du är gravid behöver du få i dig 500 mg folsyra som minskar riskerna för ryggmärgsbråck på fostret. D-vitaminbrist sägs kunna leda till ägglossningsproblem. Finns att köpa HÄR.
 5. Zink och folsyra ökar spermieproduktion. Spermierna blir också bättre i kvalitet. Finns att köpa här: Folsyra Zink.
 6. Ta reda på när du har ägglossning genom att använda ägglossningstest.
  .
 7. Använd dig av tempningsmetoden, se mitt inlägg om tempmetoden HÄR!
  .
 8. Kolla ditt sekret med slidsekretmetoden. Känner ni till den? När vi kvinnor har ägglossning ändrar sig sekretet som kommer ut från slidan. Det blir genomskinligt och liknar äggvita. När man inte har ägglossning är sekretet för det mesta ganska lättflytande, men precis före ägglossningen är det mera segt och trådaktigt. Om man tar lite sekret från slidan på pekfingret när man tror att man har ägglossning och trycker fingret mot tummen och sedan försiktigt drar isär pekfingret och tummen, uppstår det en tunn slembro, som kan bli 3-6 centimeter lång innan den brister. Det här är ett tydligt tecken på att sekretet är trådaktigt. Ibland blir det också rikligare. Efter ägglossningen återgår det till att bli mer gulvitt och ogenomskinligt. Den här metoden blev jag gravid på ett enda sex med min förra grav!
  .
 9. Sexa mycket!! Rekommendationen är varannan dag för att vara säker på att inte missa ägglossningen!

För er läsare med PCO och PCOS så finns det naturligvis läkarhjälp att få också, men om man inte vill vänta och testa själv först så är denna lista kanske en liten hjälp 🙂

4 Comments

 • Mari

  Då är jag nästan säker på att det var ägglosning jag hade imorse. Det bara kom och jag kunde knappt gå. Värken var i nedre magregionerna. med tanke på punkt 8 så var det så. Men grejen är att jag har en spiral som är gammal och ska tas ut men bm hittade den inte så ska till gyn, när nu det blir. Så kan tänka mig att det kan vara det. Är bra nu.

 • elin

  Hej! 🙂 jag har för mig att du har skrivit förut att du kände när du blev gravid alltså när ägget blev befruktat 🙂 undrar bara om du minns hur det känndes? Smärta? Lr så. 🙂
  tacksam för svar!! Kramar

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.