7 tips på saker till resan med barn

– Samarbete med Coolshop

Nu är det äntligen maj och vi närmar oss sommarsemestern! Vi hade först tänkt oss en sommar i Sverige, men nu blir det även en resa till Italien i juli. Vi kommer fira min födelsedag där 🙂 Det ska bli så kul! Ska ni åka nånstans i sommar eller blir det en sommar i Sverige?

Vi har rest hyfsat mycket med barnen och jag har ganska bra koll på vad vi behöver packa och inte, men sen är det också vissa saker som jag upptäckt att vi saknar och kanske behöver på våra resor. Jag har därför gjort en lista med 7 tips på saker till resan med barn:


1. Trunki resväskor till barn! Dom här ursöta resväskorna med unicorn– och pirattema är inte bara fina att titta på, dom är även praktiska eftersom dom är utformade för att barnen ska kunna sitta på dom medan en förälder drar i det inbyggda handtaget med långt snöre. Detta är PERFEKT när man har små barn som inte orkar gå långt på flygplatsen. Vi hade behövt en sån väska när vi åkte till Brasilien och mellanlandade många gånger. Dessa två står högst på önskelistan just nu!

2. Smidig skötunderlägg med förvaring för blöjor, våtservetter och plastpåsar. Denna smarta pryl kan hängas på vagnen eller på en rem på ryggsäcken så det blir enkelt och smidigt att byta blöja var man än är. En sån lösning underlättar väldigt mycket när man är på resa och särskilt på flygplanet eller tåget där toaletten är trång.

3. Badrockar! Jag tycker det är mycket smidigare att torka barnen med badrockar än med handdukar efter doppet i havet/poolen. Badrockarna värmer bättre om det är kyligt i luften och dessutom sitter dom kvar på barnet även när det springer runt. En handduk ramlar av lika snabbt som man virar den runt barnet. Klicka på länkarna för att komma till dom matchande badrockarna: LILA och BLÅ

4. Armpuffar eller badstol beroende på ålder på barnet. Badstol är jättesmidigt när man har en bebis eller ett litet barn. Vi använde badstol mycket tills Isadora var cirka 1,5 år efter det ville hon ha armpuffar som storebrorsan. Vi försökte med armpuffar på Isadora när hon var 1 år, men hon tippade bara framåt med huvudet hela tiden så vi köpte en badstol istället.

5. Resesäng om hotellet inte erbjuder någon. Vi kommer inte få plats med en klassisk resesäng bland vårt bagage men vi har ett sådant tält som på bilden som vi funderar att ta med till Isadora. Tältet är både ett UV-tält och resesäng i ett och tar inte mycket plats i resväskan.

6. Skyddande transportväska till barnvagnen är nästan ett måste om man ska skicka väskan på bagagebandet.

7. Necessär med viktiga skötselartiklar är lika viktigt att ha hemma som på resan. Vi brukar alltid tänka på att ha med oss febertermometer och nagelsax (barnens naglar växer som ogräs i värmen), men en viktig detalj som vi missade förra sommarn, när vi åkte till Gran Canaria, var något att lindra nästäppan med när barnen blev förkylda, så mitt tips är att ta med en nässug och nässpray också 🙂

Alla saker i det här inlägget kommer från Coolshop. Det som är bra med att handla på Coolshop är att det är fri frakt och prisgaranti så om ni hittar någon av varorna billigare nån annanstans så kan ni kontakta Coolshop och få priset sänkt, bra va!?! Tänk på att kontakta Coolshop innan ni gör ert köp om ni vill nyttja prisgarantin 🙂 Läs mer om Coolshops prisgaranti genom att klicka på länken!

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

 1. Joanna

  Måste bara tipsa om aqua rapids armpuffar. Sjukt bra, de är runda men ffa så är det en frigolitring inuti så skulle luften gå ur flyter barnet ändå. Ebba älskar sina och de gör så att hon kan simma helt fritt och göra konster i vattnet!

  Svara
 2. Sandra Södergren

  Älskar resväskan ! ?

  För våran del blir det en sommar i Sverige. Vi har sommarställe på en ö i Stockholms ytterskärgård och det brukar vara där vi spenderar större delen av sommaren. I vinter åker vi på våran första långresa hela familjen, till Thailand. Det blir spännande ! ?

  Kul när du gör dessa inlägg om att resa med barn. Önskar fler sånna ! ?

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Visst är väskan urläcker!!! Jag hade velat ha en sån enhörningsväska till mig själv! Tänk att ha en sån på flygplatsen liksom! WOW! ? Men gud så härligt! Om vi hade ett sommarställe på en ö så hade vi säkert också spenderat somrarna i Sverige och åkt utomlands på vintern istället. 🙂 Vad kul att du gillar inlägget. Jag ska absolut fortsätta skriva såna här inlägg 🙂

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här