Mysigt besök hos pappa i Borås

Det blev en mysig dag hemma hos min pappa igår. Vi var väldigt trötta när vi kom hem så jag orkade inte blogga igår, men nu tänkte jag berätta vad vi hittade på.

Det var över ett år sen som vi hälsade på pappa, Linda och lillebror Jack hemma i deras lägenhet. Vi brukar ju jämt åka till stugan när det är fint väder, men nu var vi i deras lägenhet istället. Ian var helt förundrad när vi steg innan för dörren, deras lägenhet är nämligen väldigt speciell. Den är full med gamla prylar, prydnadsgubbar från olika filmer, väggord, rostiga bultar, industrigrejer och annat som inte brukar finnas i ett hem. Stilen dom har är väldigt speciell och fascinerande och dom tycks leva under mottot “more is more” och “ju äldre desto bättre”. Det finns säkert dom som skulle få spader på alla prylar, men jag tror ändå att dom flesta känner som jag, blir fascinerade. Det finns hur mycket som helst att titta på och man undrar var dom har fått tag på allt. Jag hade velat ha exakt samma stil hemma hos mig, men jag är inte så konstnärlig av mig så det känns som jag inte vet vad som passar in riktigt.

img_6179-1
img_6180-1

Några av prydnadsgrejerna i vardagsrummet

Det första vi tittade på när vi kom in i lägenheten var min pappas Star Wars samling, den är centerpiece i deras vardagsrum. Pappa visade några av dom senaste gubbarna som han har fått tag på. Samlingen som pappa har är Vintage Star Wars som kom ut mellan 1977-1985. Pappas samling är komplett med 96 gubbar plus att han har köpt till några varianter av dom gubbarna som gjordes i fler utgåvor. Flera av gubbarna pappa har är helt intakta så det är alltså ingen som har lekt med dom. Detta är något som jag blir fascinerad över, det fanns alltså människor som köpte Star Wars leksaker och aldrig lekte med dom! Varför? Visste dom att gubbarna skulle bli värda en massa pengar eller varför sparade dom gubbarna helt intakta?

img_6181-1
img_6171-1
img_6172-1
img_6169-1

En av gubbarna i samlingen har en väska i handen och den gubben är ute på en resa runt om i Sverige (kanske till och med världen). När gubben kom till pappa så fick han Anders Svensson, som spelade i landslaget och i Elfsborg, att hålla upp gubben medan han tog en bild. Anders Svensson måste trott att det var nåt slags knäppt skämt. Dom flesta människor ville ju ha en autograf och så kom min pappa fram och frågade “Får jag ta en bild med dig när du håller min gubbe?” Haha!

Lucas har ärvt sin morfars Star Wars intresse och blir alltid lika fascinerad av alla prylar hemma hos morfar. Den fina samlingen får ingen leka med, men pappa har även gubbar och rymdskepp som man får leka med så Linda hjälpte Lucas att ta fram lite leksaker att leka med.

När barnen hade lekt en stund tog vi fram lite presenter och delade ut. Vi har inte setts sen innan jul så vi har missat både jul och födelsedagar. Min lillebror Jack fick Star Wars lego av oss som Jair hjälpte honom att bygga ihop. Våra barn fick urgulliga muggar med ett djur i. Lucas fick en groda i sin mugg och Isadora en kanin. Lucas blev väldigt fäst vid sin mugg på en gång och nu vill han bara dricka ur den. Lucas fick även en jätterolig dansmatta som vi alla har haft roligt med. Han har dansat på den nästan hela förmiddagen idag och faktiskt blivit riktigt skicklig. Isadora fick en jättefin tavla som en av hennes vänner har tryckt och så fick barnen varsin bok också.

img_6183-1
img_6184-1
img_6189-1
img_6191-1
img_6190-1
img_6193-1
img_6192-1
img_6194-1
img_6196-2
img_6209-1
img_6198-1

 

Pappas fru Linda är konstnär, om ni inte redan gissade det så förstod ni kanske det av min beskrivning av deras lägenhet? Det krävs nog någon med konstnärsblod för att förvandla rostiga bultar till inredningsdetaljer. Hon målar tavlar, fotograferar och tillsammans med pappa gjuter dom skulpturer och bokstäver i betong. Nu till helgen så kommer hon ha en utställning vid deras stuga i Hökerum. Jag kan verkligen rekommendera att ni som bor i närheten av Boråsområdet tar en tur dit – det är ett perfekt utflyktsmål! Hälsa gärna från mig om ni åker dit 🙂 Ni hittar mer info om utställningen på eventets Facebookssida här: Backyard Birds – Småfåglar och en och annan skrotbil… 

Ett litet smakprov på några av tavlorna som kommer finnas på utställningen

Vi blev bjudna på krämig räksoppa och vitlöksbröd. Räksoppan var fantastiskt god och enkel så den tog jag faktiskt receptet på. Jag kommer dela med mig av den inom kort 🙂

 

img_6206-1
img_6208-1
img_6207-1

Efter maten gick vi en sväng till en lekplats som var en av mina favoritlekplatser när jag var liten, Annelundsparken. Den har förändrats väldigt mycket men den är fortfarande rolig. Min pappa lurade i Lucas samma gamla historia som han tutade i mig som liten, nämligen att det bor troll i skogen. Lucas ögon blev stora som klot och eftersom jag vet att han är lite mer lättskrämd än vad jag var när jag var liten så ändra min pappa historien till att det är miljötroll som städar i parken på natten. Haha! Vilken räddning – MILJÖtroll! Haha!

 

img_6210-1
img_6212-1
img_6224-1
img_6226-1
img_6215-1
img_6216-1
img_6214-1
img_6217-1
img_6221-1
img_6219-1
img_6220-1
img_6223-1

När barnen och Ian hade lekt en stund i parken så gick vi hem och drack kaffe och åt hembakad tårta som min farmor kom med. Ja, jag var tvungen att skriva att Ian också lekte för han åkte lika mycket rutschkana som barnen gjorde. Jag tror det är därför barnen gillar så mycket att leka med honom. Han leker precis som ett barn själv 🙂

Ian hittade en liten ullpläd som han blev väldigt förtjust i och rätt som det var så hade han den på huvudet. Haha Ian alltså! Ja, om ni spanar in hans Instagram @ianvalansuelaoficial så har han till och med lyckats tuta i sina följare att han har färgat håret grått! Den där ullpläden gick även Lucas och jag runt med ett tag. Haha!

img_6202-1
img_6204-1
img_6205-1

Vi hade en underbar dag i Borås igår. Det enda jag saknar nu är lite mera värme när man är ute, blir det sommar i Sverige i år tro? Förra året var det ju så här kyligt fortfarande i juni!

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

  1. Linda

    Är det din pappa som reser runt med gubben eller är den på nån slags vandring mellan olika ”ägare”? Eller vad menar du med at den ”är ute på resa”?? ?

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här