Okategoriserade

+6,6 kg nu

Jag är i vecka 28 nu och har 12 veckor kvar. Hittills har jag gått upp 6,6 kg under graviditeten och jag har 5,4 kg ToGo om man säger så, för att komma upp till 12 kg som barnmorskorna rekommenderar! Så ungefär ett 0,5 kg i veckan skulle ju passa bra då.., kan man beställa det?

6 Comments

 • idazäta

  Lyssna dig inte blind på barnmorskorna. Du måste inte gå upp så mycket för att bebis ska må bra. Själv gick jag upp 6kg totalt när jag väntade Felicia och hon var hur frisk som helst och efteråt så kom jag ganska fort tillbaka till mitt ”normala” jag, och tro mig.. Det är väldigt skönt! 🙂

 • Linda

  Jag har gått upp ca 3 kg och är i v 27. Min BM har inte sagt något om min vikt. Så det är nog väldigt individuellt. Jag är rätt glad ATG jag inte gått upp så mycket. Men det har ju inte du heller. Inte för att jag tror att du kommer ”försöka” gå upp ett halvt kg i veckan.

 • Monica-Gravid med nr 1

  Du kan få lite vikt av mig 😀
  Som andra skrivit så ska du nog inte ta den där 12-kilosgränsen på allvar. Alla går ju upp/ner så himla olika och så länge du & bebis mår bra så spelar det nog ingen roll hur mycket eller lite du går upp.

 • Angélica

  Det låter som du går upp helt ”normalt” men alla är vi ju olika 🙂
  Jag har gått upp lika mycket, kanske något kilo mer och då går jag in i v.33 på torsdag så det är så individuellt.
  Hade jag önskat hade jag stannat på +10, sist blev det +13 men det blir som det blir 😉

 • Hannah

  Ja det är inte viktuppgången i sig som är det viktiga egentligen, utan vad du vägde innan. Är man mycket överviktig behöver man inte gå upp speciellt många kilo alls, och är man normal viktig är ca 12 kilo genomsnittet, bebisens vikt, moderkaka, fostervatten och sånt väger ju visst mycket. I mitten av mina graviditeter har jag gått upp 1 kilo i veckan och efter v 35 inget alls. Totalt gick jag upp 10 kilo med båda, trots att jag rörde mig och åt helt olika de båda gångerna!

  • Emma

   Ni har helt rätt med vikten 🙂 Jag känner mig inte orolig som jag gjorde lite innan. Verkar ju som att det finns väldigt mycket som hör till det normala när det gäller viktuppgång. Jag tycker ändå det känns tryggt att jag är + på vågen eftersom magen ändå är så liten. Söt, praktisk och liten mage men man undrar ju lite ibland då hur det kan komma sig att min mage är så mkt mindre än många andras… då känns det ändå skönt att jag har gått upp lite. Men jag önskar mig inte massa extra vikt och jag tänker absolut inte försöka gå upp i vikt. Jag mår bra o bebis i magen är aktiv så det tolkar jag som att han också mår bra 🙂 Tycker det är bra att få höra era viktresor emellanåt för när man läser så skiljer det sig jättemkt från person till person och det gör ju också att jag känner mig normal 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.