4:e veckan som korttidspermitterad

Detta är fjärde veckan som jag är korttidspermitterad och precis som alla dom andra veckorna så har även denna veckan varit väldigt konstig. Dagarna kantas fortfarande av en massa problem relaterade till corona som vi måste ta tag i och det känns som jag har varit på helspänn i alla dessa veckor. Både mamma och Victor har försökt att få mig att stressa ner, men jag har jättesvårt att släppa alla problem. Det enda som hjälper är att tänka ut alla tänkbara scenarion och ställa in sig på det värsta, då kan jag släppa det. En annan sak som hjälper är att göra roliga saker med familj och vänner, då drömmer jag mig bort för en stund 🙂

Denna veckan har jag och barnen hängt med Antonia och hennes barn två dagar. Lucas hade studiedag från skolan både tisdag och onsdag så vi passade på att hänga precis som förr, när vi bodde grannar 🙂 Så himla mysigt! Nästan som ”in the old days” när Antonia bodde våningen under och det bara var att gå ner till henne när som helst. Ena dagen grillade vi nere på Bygglekplatsen och andra dagen lekte vi hemma hos Antonia och blev bjudna på riktig husmanskost.

Bygglekplatsen är superrolig lekplats by the way! Här får barnen vara med och bygga, dreja och massa annat kul 🙂

Under tiden vi var hos Antonia fick Victor lite mer arbetsro hemma. Det är ju inte så lätt att koncentrera sig när man har två barn som klättrar på väggarna av tristess och tyvärr funkar det inte riktigt att skicka ut dom till trädgården heller. Jag tar tacksamt emot tips hur man gör trädgården lite roligare för en gunga, rutschkana och studsmatta räcker inte längre för att underhålla dom.

Idag hade jag ett möte inne i stan och sedan åt jag och Victor lunch i Kville Saluhall. Det var knappt något folk alls där, vilket kändes jättekonstigt eftersom det stället alltid är knökat på lunchen i vanliga fall. Vi åt uppe på takterassen, så mysigt!

Relaterade Inlägg

3 Kommentarer

 1. S

  Mina killar spionerar och leker mycket kurragömma ute. En kikare är väldigt populär som man kan ha med sig och spionera ? fjärilshåv och insektsinspetionskit är väldigt kul för att fördriva tid ute, ett förstoringsglas för att spana på djur och växter. Även i en liten trädgård kan man hitta massa spännande grejer.

  I vår trädgård finns studsmatta, fotboll, gamla vattenpistoler som inte längre funkar, rockringar och såpbubblor. Resten hittar de på lekar. Har dock lyxen med lekpark precis utanför huset så de går rätt mycket dit också.

  Svara
 2. Nina

  Är det något speciellt du oroar dig för med Corona? Kanske kunde det hjälpa om du skrev ner vad du oroar sig för på en lista och sedan se vad du kan göra med varje punkt.

  Mina barn tröttnar också på sina grejer även om det har massor att leka med. Då behöver de lite hjälp att komma ur det. Min kollega brukade se till att inte ha framme alla leksaker samtidigt. Då blev leksakerna roliga när de kom fram för att barnet har hunnit glömma bort dem. Varje söndag bytte de ut leksakerna mot undanlagda. Vi använder den metoden också och det funkar. Det är lite svårare i trädgården men kanske kan ni variera lite med vad som finns tillgängligt – texv inte ha framme sandleksaker alltid, inte ta fram stegen till studsmatta vänner dag osv.
  Annars är linbana riktigt kul men kräver lite jobb att fixa om ni inte har stora träd på tomten.
  Hinderbana kan också vara poppis – en bräda att gå på, sedan gå på små brädlappar, hoppa över utlagda spadar och så avsluta med att kasta en boll i en hink.
  Om de gillar att pyssla så kan jag rekommendera att bygga bihotell. Det gör man med bambupinnar och snöre, googla så hittar du detaljer.
  Om ni har några växter med knoppar i trädgården så kan ni knyta presentsnöre runt grenarna några knopparna och ta kort. Sen tittar ni om ett par dagar igen och tar kort och jämför utseendet på knoppen. Kanske har det kommit en blomma.

  Svara
 3. Annan Nina

  Här spelar de gärna fotboll, hoppar studsmatta, cyklar på gården. Gillar barnen Tv-programmet Labyrint så kanske de kan leka Bulten krossar, det gillar de här.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här