Okategoriserade

Vissa som int har barnn…

Ibland bli jag ARRG! Jag har oftast mkt förstååelse för människor och kan sätta mig in i deras situation. Men bara för att vissa inte kan hanteraa när någon säger åt dom (på ett vänligtt sätt!) så kan det inte alltid betydaa att jag har gjort ffel! Ibland måstee andra kunna erkännna när dom gör ffel också. Igår slängdes kkapsyler och ffimpar hejvilt fframför Lucas och allt bara för att det var VVÄRLDENS MMATCH på tv. Jag och Jair fick gå runt och pplocka hela tiden och det var omöjligt att ha koll på allt. Jag ville bara åkaa ddärifrån! Vid två tillfällen hittade jag ffimpar i Lucas hand och när jjag talade om att personenn som rrökte måste sluta sslänga dom på golvet så ignoreradde den personen mig. Svaradee inte ens! Det var ingen som rrökte inför Lucas eller i samma rum men dom jävla ffimparna behagade man tydligen inte att slänga i soporna!

När jag började hitta kkapsyler på marken så sa jag ifrån. (Innan det hade jag sagt till Jair att säga tilll.)

”Namn, det här är farlligt” (jag sa det vänligt men bestämt).

JJävlar vilken diskussion det blev! Och hela diskussionen var jag tvungenn att ha på portugisiska. Jag är glad att jag kunde behållaa mitt luggn och att jag och Jair var dom enda vvuxna i den här diskussionen för den var så jjävla llöjlig! Då ttyckte personen med partner att om vii har problem med ffimpar så får vi sstäda, att jag hade ffel, att vii borde kolla vår son hela tiden (som vi redan gör!) och slutligenn att jag hade sagt till med fel röstttt.

Diskussionen hade inget sluttt! Men när jag tillslutt sa att jag inte förstårr varför dom vill bbråka så blev det tystt. Men jag är fortfarande aarg! Hhur kan jag ha fel här? Jag försöker skyddda min son för att råka ut för något hhemskt! I den här åldern så måste man ha hundra procent uppmärksamhhet eller se till att det inte finns några ffarliga saker på mmarken. Den eena personen i det här ddramat har ttvå barn men just vid det här tillfällett verkade det vara bbortglömt! Jag förstår att ppersoner som inte har bbarn glömmerr bort, men då måste man llyssna när man blir uppmanadd att sluta sslänga farliga saker på ggolvet!

Ursäkta svenskan, men jag vill int att detta inlägg ska kunna översättass.

5 Comments

 • Emilia

  Hahaha, först trodde jag att du var så upprörd att du stavade som en kråka, men du är smartare än så…. Idioter är de oavsett om de har barn eller inte. Men jag förstår att du blir tokig!

 • Petra

  Haha, you go girl;) tänkte direkt på den invidenten på avenyn med den rökande tanten när jag började läsa detta, haha. Du råkar ju ut för alla idioter helt klart, ge dom vad dom tål, du har helt rätt:D

 • J

  Haha.. Ja då kan man ju stava på det sättet också! 😉 du tror inte det är kulturellt hur man ställer sig till det här med nedskräpning? Du har ju bloggat om att det är smutsigt på strand och att de släpper ut skit i vattnet och liknande. Många ggr har jag känt att människor är sin miljö (fysiologiskt som socialt) och att det inte spelar nån roll hur bra kontakt man kan få med dem annars när de helt enkelt fortsätter ha samma inställning (bra som dålig) som resten av samhället.

  Tänker att det är kulturellt bundet, jämför med att vi i Sverige är överparanoida när det gäller matintag under graviditet exempelvis. Det tror jag är något som är starkt bundet till vår svenska kultur. Inte för att det är en ursäkt för att dessa människor ska bete sig på det sättet men det kanske kan skapa en förståelse om att folk faktiskt inte tänker längre än näsan räcker, eller faktiskt inte alls. Men jag tycker du har helt rätt i vad du tycker och känner.

 • Jessica Karlsson

  Haha, jag trodde också att du var så arg att tangentbordet fick sig en omgång. Smart med stavningen!

  Du har 100% rätt i ditt agerande, det behöver du inte ens fundera över. Jag upplever iblan att folk inte klarar av att bli tillrättavisade och istället för att be om ursäkt och bättra sig så vänder dom taggarna utåt och beter sig som småbarn och trotsar istället. Urlöjligt och omoget enligt mig.

  Du är en bra mamma som står upp för din son och vill honom allt det bästa, sluta aldrig med det!

 • Ida mamma till Collin

  Åh jag hade kokat! När jag blir så arg som jag känner på mig att du var så börjar jag stamma, blir ill röd i ansiktet och det bokstavligt talat skakar i mina händer och jag får inte fram ett ljud.
  Vilka idioter! Ren tur att det inte hände något!
  Kram på er!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.