Okategoriserade

Vill bli frisk NU!

Den här vinterkräksjukan är verkligen inte nådig! Ingen spyr längre men allas magar är kassa så vi smittar ju fortfarande (behöver nog inte gå in på detaljer – tror ni förstår). Jag äter just nu för första gången sen jag blev dålig och jag känner på en gång hur ont det gör i magen. Usch! Känner mig så less på det här! Jag hade ju så mycket kul planerat med Lucas och jag låg i fas, kanske till och med lite i framkant med allt som skulle fixas inför jul.

Det är väl tur att jag låg i framkant med allt för annars skulle jag legat efter nu, men det kändes ändå skit! Min sinnesstämning påverkas också väldigt mycket om hur det ser ut här hemma. Så när det är stökigt så mår jag dåligt, särskilt när det är fysiskt omöjligt för mig att städa. Det är inte jättestökigt här hemma just nu, Jair har försökt hålla ordning, men det är ändå stökigt för mig. Den dagen Lucas blev kräksjuk så var det perfekt städat här hemma. Alla saker låg på rätt plats. Nu står det tomma juice-förpackningar och plastpåsar och annat skräp över halva diskbänken. Det finns massor av ren tvätt att vika och jag vill byta lakan i sängen igen.

Nu vill jag gå från sjuk till frisk. Jag vill nästan tvinga oss att bli friska genom att städa lägenheten. Jag vet att det inte funkar så, men det är så jag känner just nu…

  

Budordet just nu…

5 Comments

 • Jenny

  Hoppas att ni är inne på slutspurten nu!!!

  En fundering? Varför refererar du till det som vinterkräksjuka? Jag har alltid tolkat det som att vinterkräksjukan är när man bara kräks. När man både kräks och får diarré är man magsjuk. Oftast på förskolan går det magsjuka. I alla fall på vår. De har aldrig rapporterat vinterkräksjuka utan hos oss är det alltid magsjuka. Strunt samma egentligen. Värsta sjukdomen!
  (Även om det inte är kul att vara magsjuk som gravid är jag nog hellre det än som ammande. När du är gravid tar bebisen det du behöver men om du ammar och blir dålig kan det vara ajöss med mjölken.)

  • Emma - På Smällen igen!

   Ja, hoppas det… men det känns jobbigt när kräkningarna började om nu igen…

   Från början så valde jag bara att kalla det för vinterkräksjuka eftersom det är vinter 😛 Magsjuka och vinterkräksjuka ger samma symptom, både kräkningar och diarréer, men skillnaden är att vinterkräksjuka är aggressivare. Man kan inte veta om man har magsjuka eller vinterkräksjuka om man inte testar sig. Personligen tror jag att vi har vinterkräksjuka i år och att vi hade magsjuka förra året. Det är nämligen mycket värre för oss detta året än förra året, då var det väldigt lindrigt.

   Jag håller med! Jag har mycket hellre vinterkräksjuka som gravid än som ammande!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.